Kategori: Over Ear høretelefon

Over ear hørertelefoner dækker over alle de modeller af høretelefoner der kan omslutte øret.
De er i mange tilfælde tiltænkt hjemme-, kontor- eller studie-brug.
Det er her du vil kunne hente den allerhøjeste lydkvalitet. Der er ofte tale om høretelefoner fra mellemklassen og opefter.
Da høretelefonen kan omslutte øret, er de meget ofte virkelige behagelige at have på. De trykker ikke på dine øreflipper og vil derfor kunne bæres i mange timer uden at blive ubehagelige. Dog kan nogle af modellerne blive varme og i nogle tilfælde også tunge at have på i længere tid.
Mange over ear modeller er lavet specifikt til at blive brugt hjemme eller i et studie, og er derfor ikke altid optimale til din iPod eller smart phone. Høretelefonerne kommer ofte med et langt og stift kabel, da det lyder bedre. Det kan dog være noget besværligt at have med i lommen, ligesom det store 6,3 mm jack stik ikke passer i afspilleren. I sådanne tilfælde skal du bruge en konverter fra 6,3 mm til 3,5 mm jack, hvilket jo ikke ligefrem gør det lettere at have i lommen. En anden lille detalje med de lidt dyrere af over ear modellerne er, at efter som de er lavet til hjemme og studie brug, stiller de større krav til høretelefonforstærkeren. Det vil sige at, hvis du kobler den til en almindelig iPod eller smart phone, er den indbyggede forstærker ikke kraftig nok til at kunne få høretelefonen til at lyde så godt, som den har mulighed for med bedre udstyr, og du vil derfor ikke udnytte dine dyrtkøbte høretelefoner optimalt.
For at få fuld udnyttelse at over ear høretelefoner, skal de kobles til en god hi-fi forstærker, eller endnu bedre en decideret hovedtelefonforstærker. Men gør du det, vil de til gengæld også give dig en lydkvalitet af absolut topklasse.

Over ear høretelefoner kan i grove træk deles op i to underkategorier. Åbne og lukkede konstruktioner.

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt