Kategori: Beats by Dre

Kort om Beats by DreKendte modeller fra beats by dreStreaming musikserviceSalget til Apple

Beats by Dre logo - høretelefonerBeats by dre høretelefoner vil ubetinget gå over i verdenshistorien sammen med Apples hvide earbuds som et stilikon indenfor personlig lyd. Intet andet mærke har på samme måde som Beats formået at fange en hel generation af unge mennesker og få dem til at betale kassen for hovedtelefoner i luksusklassen.

Beats er mest kendt for deres to hovedserier Beats Solo (on ear) og Beats Studio (over ear). I den rigtig høje ende kommer modellen Beats Pro, som lever højt på at være den model som hip hop producere som Will.i.am, Lil Wayne og Dr. Dre (angiveligt) bruger til at mikse deres musik i studiet.

Beats som firma har kun eksisteret siden 2006, og deres første produkt kom på markedet i 2008. Den geniale kombination af name recognition fra professionelle musikere og producere sammensat med et fedt industrielt design og kabelfirmaet Monsters erfaring med at producere og distribuere forbrugerelektronik viste sig at være et match skabt i himlen. I 2011 solgte firmaet produkter for mere en 2 milliarder kroner.

Hjernen bag operationen, og navngiveren til firmaet er dog den legendariske rapper og hip hop producer Dr. Dre. Den officielle baggrund for at begynde at producere hovedtelefoner var den simple, at Dr. Dre ønskede at give folk mulighed for at høre musikken som den skal høres – på den måde han hører den.

Angiveligt kan det bare ikke lade sig gøre med de høretelefoner som følger med de fleste mobile afspillere og mobiltelefoner – en påstand vi på Headgear er helt enige i. Der er nok større tvivl om hvorvidt en hip hop producer med hang til tung bas er det naturlige valg til at tune høretelefoner som skal levere bedst mulig lyd til alle genrer af musik. Beats har ved flere lejligheder udtalt, at det ikke hjælper at have en masse ingeniører som aldrig har været i et lydstudie til at designe produkter.

Det er måske lige frisk nok, taget i betragtning at langt de fleste Beats by Dre produkter produceret før 2013 er universelt kendt for at levere ringere lyd end man betaler for. Det har dog ikke stået i vejen for deres dundrende succes. De fleste høretelefoner produceret af Beats har med deres naturlige baggrund i hip hop miljøet en klar fokus på basgengivelse, og der er gjort mere ud af at give brugeren en “fed musikoplevelse” end at gengive musikken så neutralt som muligt.

Halvdelen af firmaet Beats by Dr. Dre blev i 2011 solgt til mobiltelefonproducenten HTC for lidt over 1,5 milliard danske kroner. Aktierne er siden købt tilbage fra HTC for mere end 2 mia.

Siden introduktionen i 2008 har Beats by Dr. Dre introduceret produkter i samarbejde med så kendte stjerner som:

  • P. Diddy (DiddyBeats)
  • Lady Gaga (HeartBeats)
  • LeBron James (PowerBeats)
  • David Guetta (Beats Mixr)
  • Justin Bieber (JustBeats Solo)

Streaming musikservice fra Beats by Dre

Det seneste store udspil fra Beats by Dre er at de har benyttet opkøbet af MOG Online Music i 2012 til at introducere deres egen online musik streaming service Beats Music som skal konkurrerer med Spotify, Rhapsody etc. i 2014. Planen er at Beats Music skal skille sig ud fra konkurrenterne ved at give anbefalinger af musik baseret på kendte musikere og producere, udover de sædvanlige algoritmebaserede anbefalinger.

Endnu en gang kan de altså benytte deres nære tilknytning til musikindustrien og hip hop miljøet til at differentiere sig fra konkurrenterne.

Mere vej…

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt