Kategori: Trådløse høretelefoner

Trådløst er blevet det helt store buzz word i alle dele af elektronikbranchen, og således også på høretelefonmarkedet.
Helt generelt er kablet altid at foretrække i forhold til stabilitet og lydkvalitet, men den trådløse løsning giver nogle brugsmæssige fordele.
Hvis man sammenligner to høretelefoner i samme prisklasse, en med kabel og en anden trådløs, vil den traditionelle høretelefon næsten altid lyde bedst. Der går naturligvis nogle af pengene til sender og modtager. Penge som i den traditionelle høretelefon, i stedet kan blive brugt på at lave en bedre høretelefon.
Overvej om det er nødvendigt for dig, at dine høretelefoner skal være trådløse, og hvis det er nødvendigt så vær klar på at give en smule mere for dem, så du stadig kan få den kvalitet du forventer.

Grundlæggende kan de deles op i to kategorier: Stationære og bærbare.

Stationære har været på markedet længst tid. De består i reglen af en sender der er koblet til lydkilden med et almindeligt lydkabel, samt til stikkontakten. Den sender så et trådløst signal til høretelefonerne, som har en modtager indbygget. I mange tilfælde bruger høretelefonen genopladelige batterier, som lades når høretelefonen hænger på senderboksen. På den måde står det pænt når det ikke er i brug og høretelefonerne er altid ladet op og klar til brug.

De billigere og ældre modeller af trådløse høretelefoner sender analogt. Det er den letteste og billigste måde at gøre det på, men lydkvaliteten er ikke altid optimal. Sus, skrat og støj kan forekomme.

På de lidt nyere og dyrere modeller, sendes signalet digitalt til høretelefonen. På den måde bliver man fri for sus og støj.
Men digitalt er ikke altid lig med perfekt. En ting er, at signalet ikke optager støj, men det er ikke ensbetydende med at lydkvaliteten er garanteret at være fejlfri. Lav bitrate, udfald og dårlig lyd kan stadig forekomme.

Bærbare trådløse høretelefoner er ret nye på markedet og langt de fleste af dem bruger Bluetooth.
På smart phones og mange bærbare afspillere kan du aktivere Bluetooth og derved sende direkte til de trådløse høretelefoner. Bluetooth er nemt og billigt, men ikke altid optimalt. Lydkvaliteten er ikke den samme som hvis man bruger et kabel og der er også risiko for udfald.
Nyere versioner af Bluetooth er dog forbedret en del, så lydkvaliteten er blevet bedre og undfaldende sjældnere.

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt