Sennheiser RS170

 

Hvis du hører til dem der gerne vi have et sæt rigtigt fede hovedetelefoner der er behagelige og som lyder godt. Med den fulde kvalitet du kender fra dine hi-fi hovedetelefoner, men gerne vil have friheden til at bevæge dig rundt i huset og i haven uden at skulle bekymre dig om kabler der ikke er lange nok og som filtrerer sig ind i alting, så spids ører.

Sennheiser RS 170 er muligvis løsningen.

WoF_photo_Senn_RS170

 

Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen at man bruger sin telefon som lydkilde til sine høretelefoner, men der er andre og ofte bedre muligheder.

Med et par gode høretelefoner koblet på anlægget derhjemme, kan du i reglen få bedre lyd, da du her har mulighed for fuld cd-kvalitet og en bedre høretelefonforstærker.

Problemet er bare at kablet ofte ikke er langt nok. Og selv hvis det er, bliver det hurtigt noget bøvl med kabler trukket over gulvet, der ligger og roder.

 

Løsningen hedder et sæt gode trådløse høretelefoner.

 

Trådløse høretelefoner er på ingen måde nogen ny tanke og har fandtes i rigtigt mange år. De findes i mange kvaliteter og priselejet, baseret på flere forskellige teknologier.

De billigere (eller ældre) modeller bruger en analog transition, der minder meget om en lille fm radiosender. Sendestationen sender et radiosignal som høretelefonerne tunes ind på. Problemet her er at kvaliteten daler af flere årsager og at tuningen på høretelefonen skal være nøjagtig og nemt går ud af tuning.

Et ofte brugt alternativ er Bluetooth. Her sendes signalet digitalt, men rækkevidden er lav og igen må vi acceptere et tab af lydkvaliteten.

 

Sennheiser RS 170 bruger ingen af de ovennævnte teknologier. I stedet bruger den en teknologi der hedder Kleer.

 

Kleer sender et  uforstyrret digitalt signal i fuld kvalitet. Det vil sige der går intet tabt i transmitionen, og du beholder fuld cd-kvalitet. Samtidig med det, er rækkevidden meget længere end for eksempel Bluetooth, og batteritiden langt længere.

En anden stor fordel i forhold til Bluetooth er at du her har mulighed for at sende til flere høretelefoner ad gangen. Hele fire sæt kan kobles på den samme sender. Så i teorien kan du holde filmaften med vennerne, med fuld knald på lyden, selv efter ungerne er lagt i seng, og uden underboer der banker i gulvet i raseri.

 

Selve høretelefonen er en lukket on ear konstruktion, som sider ret behageligt. Når den ikke er i brug placeres den på sendestationen, som samtidig virker som oplader. Det vil sige, et minimum af rod og en høretelefon der altid er klar til brug.

 

Lyden er god og både bassen i musikken og stemmerne i både musik og film, klare og forståelige. Der er mulighed for at booste bassen, ligesom der også er en surround-mode der kan tilkobles.

Det er meget en smagssag om man synes det bidrager med noget positivt. Personligt vil jeg nok ikke tilkoble nogle at de funktioner, men i stedet nyde lyden så ufarvet som muligt.

Det er klart at sådan noget teknologi ikke er gratis, og Sennheiser RS 170 koster da også lidt mere end de fleste af den konkurrenter. Men hvis det er en trådløs løsning du leder efter, så snyd ikke dig selv for et lyt. De er efter min bedste overbevisning noget at det mest interessante på markedet. Nedenstående webshops sælger Sennheiser RS170:

Forhandler Land Pris Totalpris Læs mere
Pixmania 0,00 44,80 Gå til butik

 

 

One comment on “Sennheiser RS170

 1. Frank

  Hej

  Har aldrig hørt om Kleer teknologien.
  Er der begrænsninger ifm opkobling til almindelige android enheder mm?
  Eller skal man tilkøbe yderligere?

  mvh
  Frank

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt