Kreafunk AHEAD

IMG_2877

 

Er der noget bedre end at blive overrasket af nye produkter, man slet ikke vidste eksisterede?

Sådan har jeg det i hvert fald.

Jeg kendte på forhånd intet til Kreafunk, og det var derfor helt uden forudindtagede holdninger, jeg gik i gang med testen af deres trådløse høretelefon AHEAD.

 

Lad os starte helt fra begyndelsen…

FullSizeRender_3

Første indtryk er virkeligt godt. De kommer i en lækker trækasse, hvor låget lækkert glider af og afslører et par smukke hvide høretelefoner liggende i præcist udskåret skum. Nu er forventningerne høje, for sjældent har jeg set høretelefoner præsenteret så flot. Og især i prisklassen er det nærmest uset.

FullSizeRender_2

Udover høretelefonerne finder man i kassen et USB-kabel, en manual og en hvid imiteret læderpose.

 

Selve høretelefonerne er virkeligt lækkert udført. Det sæt, jeg har testet på, var hvide, men de fås også i grøn, blå, pink, rød og sort.

Puderne er i indfarvet imiteret læder og virker ret bløde, selvom puderne ikke er særlig tykke. Resten af høretelefonen er i hvidt gummi og føles rigtigt lækkert at røre ved. Når man udvider dem til at passe på hovedet, kommer selve metalbøjlen til syne. Den er i messing og giver en flot kontrast til det hvide gummi, og komplimenteres af en lille diskret messingring på selve koppen. Looket på Kreafunk AHEAD minder om en kloning mellem B&W P3 og B&O Form 2

– hvilket jo ikke er de værste høretelefoner at ligne.

FullSizeRender_1

På den venstre kop er Kreafunks logo presset ind i gummiet og på den højre sidder kontrolknapperne. Fem knapper, der ligner knapperne på en iPod shuffle eller remoten til AppleTV til forveksling.

FullSizeRender

Alle knapperne fungerer nøjagtigt, som man forventer, og det er derfor slet ikke nødvendigt at åbne manualen på noget tidspunkt. Let, logisk, lækkert!

 

AHEAD danner par med dine enheder let og hurtigt, og uden problemer overhovedet. Det er en fornøjelse at arbejde med. Den lille mikrofon, der er næsten usynligt indbygget i højre kop, virker fint, og talen ved telefoni går klart igennem.

 

Men, for der er naturligvis et men… (eller to)

 

Det er desværre ikke alting ved Kreafunk AHEAD der er perfekt.

For det første er de trådløse, og kun trådløse. Vel holder batteriet ret lang tid på en opladning, men når den løber tør for batteri, -og det vil den unægtelig gøre på et eller andet tidspunkt,

-så er der ikke nogen plan b.

Det er ikke muligt at tilslutte et kabel til AHEAD, hvilken jeg synes er en skam.

Det medfølgende USB-kabel er den eneste måde at lade dem op på, så man kan heller ikke have et ekstra batteri med i lommen.

I øvrigt, nu vi er ved opladningen, så undrer det mig lidt, at der kun er ét kabel med, og ikke adapteren til stikkontakten. Så her skal du enten have fat i din mobillader eller din computer. Det kunne ikke have kostet mange kroner ekstra at have puttet den med i kassen.

Da jeg i mit testforløb begyndte at teste dem på film, fik jeg lidt af en overraskelse. Fra min iPad forsinker de lyden. Det havde jeg af naturlige årsager ikke lagt mærke til ved musik, men på film passer lyd og billede simpelthen ikke sammen. Det er jo vildt ærgerligt, at man ikke kan bruge dem til f.eks. Netflix eller Youtube. Det var ganske konsekvent fra min iPad, som ganske vidst ikke er af nyeste generation. Fra min iPhone 5, var det ca. 50/50 om syncen var i orden.

Jeg skal ikke kunne sige om jeg har et større hoved end gennemsnittet, men jeg må konstatere, at det er for stort til Kreafunk AHEAD. Lige når jeg tager dem på, sidder de egentligt ganske fint, men de kommer ret hurtigt til at stramme på hovedet. Efter en halv time er det ret ubehageligt, og efter to timers lytning, gav den mig en ret tung hovedpine, der holdt ved resten af dagen.

Lydkvaliteten

Det er jo det, det hele drejer sig om. Med så lækker finish, trådløs teknologi og relativ lav pris, hvor meget er der så tilbage at lave god lyd for?

Tja, ikke nok, hvis du spørger mig.

Lyden er tung og mudret, og uden en egentlig musikalitet.

Bassen er egentligt ret fin, men mellemtonen er tilbagetrukket og diskanten er næsten ikke eksisterende. Umiddelbart starter det som en mørk og varm klang, der faktisk er ret behagelig, men lytter man bare lidt efter, vil du hurtigt konstatere at livet og detaljerne i musikken udebliver. Det hele er fladt og uinteressant.

Det skal dog på ingen måde forstås, som om AHEAD dumper. Det er en almen tendens ved billigere høretelefoner. Mange foretrækker sågar en meget basset lyd, og den vil helt sikkert også finde mange fans. Og af hvad jeg har hørt af trådløse høretelefoner i prislejet, er den ikke som sådan under gennemsnittet. Men skal vi være helt ærlige (og det skal vi på Headgear.dk) så lader lyden altså meget tilbage at ønske.

 

Pristjek på Kreafunk aHead

Forhandler Land Pris Totalpris Læs mere

 

Plusser

Trådløse

Lækkert design

Nem betjening

 

Minuser

Virker kun trådløst

Lydkvaliteten

Film er ude af sync

Ubehagelig at have på i længere tid

 

Point

Lydkvalitet 2/5

Lyden er for indelukket, mørk og uinteressant. Dog er der god bas og ”fest factor”.

 

Komfort 2/5

Selvom de er ret lækre at røre ved og som sådan sidder godt, så trykker de hårdt på mine ører, og jeg kan ikke have dem på i mere end ca. 20 minutter.

 

Pris 3/5

Lydkvaliteten og trykken på ørene til trods, er AHEAD et par fede høretelefoner, som gør nøjagtigt det, de lover, er nemme at betjene og er virkeligt lækkert lavet.

 

Udseende 5/5

Den sidder lige i skabet. En virkelig flot og stilfuld høretelefon.

 

Samlet vurdering 12/20

Kreafunk AHEAD er en stilet, smuk og funktionel høretelefon til den, der vurderer design og let betjening over musikkvalitet.

 

SPECS:

 • High performance 195Mah Li-ion polymer batteri – op til 14 timers brug
 • Sound processing chip:
  2/ AVRCP1.4/HSP1.2/HFP1.6/DSP
 • Bluetooth 4.0+EDR
 • CVC 6.0 støj og ekkoreduktion
 • indbygget mikrofon
 • On ear kontrolpanel. Volume, skip track, play, pause, tag/læg telefonen på
 • 20 dages standby – 2,5 timers opladetid
 • Dynamisk 40mm højttaler
 • medfølgende USB til micro-USB kabel
 • Blødt PU læder puder
 • Soft touch overflade
 • CE, FCC, RoHS, WEE

Læs mere om Kreafunk AHEAD her.

 

Stor tak til www.mostersskur.dk for lån af høretelefonerne til denne test.

6 comments on “Kreafunk AHEAD

 1. Christian Jensen

  Jeg har dem selv, og du rammer spot on i din anmeldelse. Kom tilfældigvis forbi din dette sted, da jeg var i tvivl om, hvorvidt de skratter pga min tlf eller en standardfejl. Jeg må lede videre, men korrekt anmeldelse!

 2. Loo

  Jeg har dem og er superglad for det trådløse, da det gør jeg kan bevæge mig rundt i hele huset og høre musik uden at skulle slæbe rundt på mobilen, jeg kan også koble den til mit smart tv.
  Men ja de strammer efter et stykke tid, men jeg håber de bliver slappere med tiden.
  Jeg oplever ikke lydforsinkelser ved tv programmer og downloadede dvd film på min ipad. Kun ved netflix og streaming på min ipad. ingen forsinkelser via mit smart TV.
  Jeg skal ikke sige om man mister noget af lyddetaljerne fra musik, da jeg ikke kan høre hele lydspektret pga. nedsat hørelse på det ene øre.
  De lukker ikke af for “udenomslyd”, så de er ikke velegnede i f.eks. fly hvor der er meget motorstøj, eller hvis manden vil se football, eller hvis man støvsuger.

 3. Isa

  Jeg har også været rigtigt glad for mine, men én ting de dog på ingen måde skal roses for, er den abnormt dårlig lyd-isolering. (Ikke noise-cancelling.) Folk omkring en kan stort set høre alt man hører selv om der ikke er skruet op på ful styrke. Dét synes jeg er enormt frustrerende da som man på offentlige steder gerne skulle kunne nyde et ikke fuldstændigt druknet lydbillede, uden at komme til at genere sine omgivelser. De larmer altså MEGET.

  Derudover er det et sæt enormt gode headphones til musik på farten (så længe man ikke skal sørge for hensyn til andre….) 😉

 4. Mark

  Altså man kan godt bruge ledning til høretelefonerne, hvis du bruger computer med USB kabel. Iphone, telefoner generelt skal du nok bruge en adapter. Synes dog at computer lyden er hundrede gange bedre.

 5. Hannah

  Hej, jeg har haft en dårlig oplevelse med mine kreafunk høretelefoner, lyden er god det må jeg sige, men jeg havde mine i ikke engang en måned og højre side virker ikke mere, der kommer ingen lyd og de er kun en måned gammel, så det er ikke så godt.

 6. johnny

  hej..min kone har dem i lyserøde men det lyserøde hvor lyden kommer ud er gået stykker-kan man få nyt af det??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt