Få Bluetooth lyd fra dit fladskærms TV på den lette måde

Bluetooth sender til TV lyd Fra tid til anden falder jeg  over et produkt, som får mig til at tænke: “Hvorfor i alverden hører jeg først om det nu”.

Et rigtig godt eksempel herpå fandt jeg da jeg for nogle måneder siden ved et tilfælde endte på webshoppen Evermart.dk. De fører en masse tilbehør og gadgets, som egentlig ikke har den store interesse for mig, men af ren interesse tjekkede jeg deres udvalg af høretelefoner ud, for at se om der skulle være noget jeg ikke havde hørt om før.

Her faldt jeg så over en interessant lille sender, som tager lyden fra et almindeligt minijack stik, og sender det via Bluetooth til en højttaler eller et par høretelefoner.

Den sælges som en Bluetooth Music Transmitter, men det var ikke funktionen til at sende musik der gjorde mig interesseret. Hvis det er musik vi snakker om, så er jo nok en smule for snobbet, til at ville acceptere at lade et analogt output konvertere til Bluetooth i en billig konverter, for herefter at høre det på et par høretelefoner.

Bluetooth sender til høretelefonerTil gengæld er senderen en gave fra himlen for alle de som gerne vil have deres TV lyd sendt til et par Bluetooth høretelefoner når man ser TV om aftenen og ikke vil forstyrre familie eller naboer. Samsung har indbygget muligheden for at modtage TV lyd via Bluetooth i deres 2015 modeller, men for alle tidligere TV og de fleste af deres konkurrenter, er man bundet af kablede eller specifikke trådløse høretelefoner, som Sennheisers RS170.

For alle de som i forvejen har et par høretelefoner med Bluetooth, skal der altså ikke mere end en lille boks til 250 kroner for at få Bluetooth modtagelse fra fladskærmen.

Jeg har nu haft lejlighed til at teste senderen, og den virker rent faktisk som lovet. Den lille Bluetooth sender er opladelig, og lades op gennem et micro-USB kabel som medfølger i pakken. Der er ikke opgivet nogen batterilevetid, men jeg har brugt den i 5 timer uden at den er løbet tør for strøm.

Opladelig Bluetooth sender til trådløs lydDer medfølger i øvrigt to former for minijack-minijack forbindelser – et kabel og en lille fast adapter, hvilket gav en sjov oplevelse da jeg første gang benyttede senderen.

Den har nemlig en yderligere funktion i form af en indbygget mikrofon, som aktiveres når senderen er tændt, men der ikke er noget minijack stik sat i senderen. Meningen er at man så kan benytte den til at sende sine egen stemme til en Bluetooth modtager.

Der var dog en defekt på det inkluderede kabel, som gjorde at musikken blev videresendt via Bluetooth, men at den samtidig ikke registrerede at stikket var monteret, og derfor samtidig sendte lyden fra mikrofonen videre. Det gav 15 minutters underholdning med at lege karaokesanger til den musik der nu blev spillet. det blev jeg dog hurtigt træt af og da jeg monterede den faste adapter var der ingen problemer.

Senderen fungerer rent faktisk godt i praksis, og jeg oplevede ikke længere tids forsinkelse end der generelt er på Bluetooth, så det var ikke på et niveau, hvor det ikke kunne bruges sammen med et TV.

Så skulle du have behov for at få lyden fra dit TV ud til et par trådløse høretelefoner, og du i forvejen ejer et par med Bluetooth, så ligger denne sender vist lige til højrebenet. Den virker naturligvis også fint med en musikafspiller som ikke har BT (fx. en gammel iPod eller lignende).

 

 

28 comments on “Få Bluetooth lyd fra dit fladskærms TV på den lette måde

 1. Kurt Christensen

  Hej Kim.

  Kan du ikke hjælpe mig jeg hører ikke så godt mere jeg har købt er par hører telefoner men når jeg sætter det ind i fjernsynet forsvinder lyden i fjernsynet og kun jeg kan hører kan du hjælpe mig
  jeg har et samsung 40 tommer mobil 28300466

 2. Kim F

  Det er der desværre ikke meget at gøre ved. Det er helt normalt for alle TV at de slukker for lyden, når man sætter et stik i høretelefonudgangen. Det er baseret på den antagelse, at man kun benytter høretelefoner når man ikke vil forstyrre andre med lyden fra skærmen.

  Uanset hvad du gør, er høretelefonudgangen altså næppe en realistisk mulighed, hvis lyden skal gå både til høretelefoner og skærmens højttaler.

  På de fleste fladskærme, og nok også din Samsung, er den eneste alternative lydudgang den optisk digitale udgang (Kaldet Toslink). Det kræver dog at du tilslutter en konverter som kan konvertere den digitale lydstrøm fra TV’et til analog lyd i et par høretelefoner.

  I praksis tror jeg du vil være bedst tjent med at se på et sæt Sennheiser RS175. Det er trådløse høretelefoner som har en optisk digital indgang på basestationen, så du kan slutte den direkte til dit TV, og benytte de trådløse høretelefoner uafhængigt af højttaleren i skærmen. Det er dog ikke nogen helt billig løsning og du skal nok regne med at de står i 1500-1800 kroner.

  Find dem evt. her: http://www.pricerunner.dk/pl/94-3036482/Hoeretelefoner/Sennheiser-RS-175-Sammenlign-Priser

  • Annette Wendler

   Hej. Jeg har fibernet og vi kan høre lyd både igennem høretelefonerne og direkte fra tv samtidig.
   mvh Annette

   • Skal høretelefoner sluttes til fiber tv box?
    På forhånd tak
    Carsten

  • brian hansen

   På vores Philips 43″ UHD TV 43PUS6262 kan høres lyd samtidgt fra tv højttalere og hovedtlf.
   Og lydstyrke kan reguleres individuelt.

 3. Erik Pedersen

  Hej
  Jeg vil gerne kunne sende lyden fra en autoradio til en bluetooth højtaler – er det noget der kan lade sig gøre ?

 4. Nazdar

  Kan man koble to sæt høretelefoner til det samme tv så man ikke forstyrrer sovende børn?

 5. Preben H

  Hej kim
  Jeg har samme problem med hørelsen…
  Har tænkt mig at investere kr. 999,- i en lydbar mrk. Philips Soundbar Htl2111a den skulle have en optisk og usb stik samt bluetooth så man kan streame lyden til andre enheder uden at fjerne lyden fra fjernsynet, er det korrekt?
  Vh/Preben

 6. Preben H

  Hej kim
  Jeg har samme problem med hørelsen…
  Har tænkt mig at investere kr. 999,- i en lydbar mrk. Philips Soundbar Htl2111a den skulle have en optisk og usb stik samt bluetooth så man kan streame lyden til andre enheder uden at fjerne lyden fra fjernsynet, er det korrekt?
  Vh/Preben

 7. Kim F

  Så vidt jeg kan læse fra specifikationerne på Philips HTL2111A, så har den kun Bluetooth modtagelse, så du kan spille fra mobile enheder (tablets, mobiltelefoner etc.) på din soundbar, men den kan ikke sende et Bluetooth signal videre til eksterne enheder.

  Det ser altså ikke du til at den kan løse dit konkrete problem.

 8. Kurt

  Mon ikke det er noget i denne retning der skal til?

  http://www.telme2.com/webshop/index.php?id_product=8&controller=product

  Har ikke teste den men den ser lovende ud og løser problemet med lyden forsvinder for den der ikke har behov for høretelefoner 🙂

 9. Hanne Beer

  Jeg har et spørgsmål:

  Hvis jeg benytter høretelefoner til tv, kan jeg så høre radio/musik på andre kanaler samtidig.

  • Kim F

   Nej.
   Det er den samme lyd som sendes ud af TV’ets højttalere som også sendes ud af høretelefonstikket og sendes via Bluetooth.

 10. Reidar

  Hej Kim
  Jeg har en harman kardon onyx studio 3.
  Kan den få forbindelse med en Bluetooth transmitter? Hvis det nu er muligt, er det en transmitter som du kan anbefale?

  • Kim F

   Jeg kan ikke forestille mig at den ikke vil virke med din Onyx højttaler. Den virkede med alle Bluetooth modtagere jeg satte den til, herunder min Denon Bluetooth højttaler.

   Om den kan anbefales afhænger nok af dit behov. Hvis den skal bruges i en permanent position, hvor der ikke er adgang til strøm, så vil det nok være lidt irriterende at den skal lades op jævnligt. Og Hvis du skal nok heller ikke forvente en lydoverførsel som er i allerhøjeste klasse.

   Men drejer det som om at finde en transportabel Bluetooth sender, så er det faktisk en rigtig smart lille sag, denne her.

 11. Trine Hansen

  Hej Kim.
  Er det muligt at tilslutte boksen og høretelefonerne og samtidig have lyd på tv? Sådan at min halvdøve far kan få lyden højt i sine trådløse høretelefoner og min ikke-halvdøve mor kan se tv med alm lydstyrke samtidig?

  Mvh Trine

 12. Kim F

  Det er desværre ikke direkte muligt på normale TV.

  Da hele meningen er at høretelefonerne overtager TV’ets egen lyd vil næsten alle normale TV automatisk slukke for højttaleren, når der sidder et stik i høretelefonudgangen. Der findes måske enkelte modeller hvor man kan vælge det i indstillingerne, men det er ikke almindeligt.

  Den bedste løsning vil være de tidligere nævnte trådløse Sennheiser RS175 høretelefoner, som kan bruge TV’ets optisk digitale lydudgang, som er helt uafhængig af de indbyggede højttalere. Så kan der skrues lige så meget op (og ned) for både høretelefoner og TV som man har lyst til.

 13. Ole

  Jeg har lige købt 1 stk Multi-point trådløs bluetooth V.4.0 transmitter, varenr: J1-4 / H-366T og sluttet det til mit TV.
  Jeg har så tilsluttet mine Sony MDR-XB950BT Bluetooth headset.
  Der er desværre alt for stor forsinkelse på lyden.

  Hvad kan jeg gøre ved det. Eller kommer jeg til at købe en anden bluetooth transmitter?

 14. Henrik Larsen

  Hej,
  Købte denne converter: https://www.evermart.dk/bluetooth-musik-sender, men der er forsinkelse på og det er meget irriterende, er der noget at gøre ved det, de skriver på deres side at der IKKE er forsinkelser på og at det er live/direkte, men her hos mig er der forsinkelser, den bliver brugt på et SONY fladskærm, ikke helt ny TV.

 15. Jens

  Der vil altid være en smule forsinkelse gennem enhver form for sender, men det burde være mindre end man normalt vil lægge mærke til.

  Har du tjekket om det kan være din modtager (bluetooth høretelefoner eller højttaler)?
  Prøv eventuelt at sætte modtageren til en bærbar eller tablet/mobil med BT og se om der også er forsinkelse der. I så fald er der nok ikke så meget at gøre.

 16. Per Jakobsen

  Hej

  Lyder som om den kan bruges til alle bluetooth produkter, så tak for artiklen
  Er dog lidt forvirret, det billede du har i artiklen, ligner ikke den man kan bestille i butikken
  Er der nogen forklaring ??
  Og er den de sælger lige så god som den anden
  Hilsen Per

 17. Henriette

  Hej Kim
  Mon du kan hjælpe mig?
  Jeg har et Samsung SmartTV købt i 2017.
  Jeg tænkte som udgangspunkt, at selvfølgelig kan jeg tilslutte Bluetooth hovedtelefoner til et sådan TV, men jeg kan ikke gennemskue hvordan (jeg synes jeg har været alt igennem).
  Derfor faldt jeg over dit indlæg her, da jeg nu leder efter anden løsning.
  Men, hmmm, minijack stik? Jeg troede at jeg skulle ud i noget USB dongle …..eller noget (selv om jeg ikke ved nok til helt at vide hvordan ;o))

  Jeg har 2 indgange med minijack på TVet – en blå og en gul (AV IN), hvori jeg kan sætte andre adapter stik, der medfølger.
  Så…. jeg vil altså kunne sætte “Bluetooth music transmitteren” til AV IN og høre TV lyd igennem Bluetooth hovedtelefoner?
  Mange hilsner,
  Henriette

  • Jeanette

   Hej Henriette!
   Jeg står i nøjagtig samme situation – til trods for at mit Samsung tv har indbygget Bluetooth! Har du fundet en løsning??
   Mvh. Jeanette

  • Jeanette

   Hej Henriette!
   Jeg står i nøjagtig samme situation – til trods for at mit Samsung tv har indbygget Bluetooth! Har du fundet en løsning??
   Mvh. Jeanette

 18. Kaj Bjørn Jakobsen

  Hej. Jeg er tilfreds bruger af et sæt widex høreapparater, hvor jeg som ekstra tilbehør har en smart com-dex, der via blutooth giver mig min mobil tlf
  direkte i mine høreapparater. Com-dex manualen oplyser, at apparatet endvidere kan streame andre lydkilder. Kan jeg vha en blutooth transmitter i hovedtlf udgangen på mit Philips tv fra 2010 få tv-lyden direkte i mine høreapparater, og hvilken transmitter kan I anbefale til formålet? Mvh Kaj Jakobsen

 19. Jannie Nielsen

  Hej
  Jeg får snart sidex høreapparater hvor lyd fra mobil telefon går direkte i høreapparaterne , hvis jeg køber såden en Bluetooth , vil jeg så kunne modtage lyden i høreapparaterne.
  Det ville være perfekt.
  Det skal lige siges at den den app man får står man kan tilknytte TV men mit TV har ingen Bluetooth.
  Tror den den kan bruges.
  Mvh Jannie

 20. Palle Grevy

  Jeg har købt devicen og koblet den på mit samsung i hovedtelefonindgangen, men jeg kan ikke få mine Airpods til at forbinde… hvad er fidusen ?

 21. Christina Michou

  Hej, Jeg har et SONY BRAVIA TV som ikke har indbygget Bluetooth. Jeg kunne godt tænke mig at forbinde mine JBL FLIP højtaler til mit TV så lyden af mit TV bliver bedre. Er der en Bluetooth adapter som kan gøre at mit TV får Bluetooth egenskaber?
  Vh.
  Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt