Hovedtelefoner til mange timers brug

At vælge et par hovedtelefoner kan være et svært valg. Der er mange muligheder inden for hvilken salgs lyd man får og hvilket prisniveau man skal gå efter. Det kan være en jungle at finde rundt i, og hvis man vil have nogle hovedtelefoner man kan have på i længere tid af gangen kan det være endnu sværere at finde det rette valg.

Kvinde med høretelefoner lytter til musik fra sin mobiltelefon

For mange mennesker er det at have hovedtelefoner på i længere tid en fast del af hverdagen. Det kan være for at bruge det i forbindelse med arbejde, for at slappe af på pendleturen eller blot af lyst. Der er mange grunde til at have hovedtelefoner på lang tid af gangen og mange vil nok mene at det ikke er helt sundt i længden. Dog kan det have en positiv virkning at høre musik og derfor er det måske ikke en helt dum ide at høre til musik flere timer af gangen.

Det er alle former for mennesker der bruger hovedtelefoner i lang tid af gangen. Det er alt lige fra den berejste forretningsrejsende der skal bruge mange timer i tog og fly, spillerne til store pokerturneringer man ser i tv, som fx European Poker Tour der tit trækker i langdrag, til den flittige studerende der skal have baggrundsstøj til de mange timer på læsesalen og til den almene dansker der blot vil høre musik eller anden lyd i mange timer uden at forstyrre andre.

Der er altså mange former for mennesker der bruger hovedtelefoner og der er derfor forskellige præferencer for hvad folk gerne vil have, og hvad der passer bedst i forhold til personen i type af lyd, pris og udseende.

At finde et par billige hovedtelefoner man også kan have på i længere tid af gangen er relativt nemt. En ting der typisk gør sig gældende for alle prisniveauer er, at det for de fleste vil anbefales ikke at benytte sig af in-ear hovedtelefoner med dårlig pasform eller hårde gummiindsatser, hvis de skal bruges til gentagen timelang brug. Ikke blot med at de typisk er mindre behagelige, de kan også give problemer på langt sigt. Det er derfor vi altid anbefaler Comply skumpropper.

Selvom man holder sig væk fra in-ear, så er det ikke ensbetydende med at man skal sidde med hovedtelefoner på en hel dag uden at tænke over det. Det anbefales altid at tage en pause for at hvile ørerne.

headphones-instagram-video-games-razer-159463

De billige men gode

For den prisbevidste er der en række gode muligheder. De fleste største producenter på markedet har også en række af billige hovedtelefoner der er fornuftige at have på i længere tid af gangen. For det meste af komforten og lyden ganske fin, men man skal ikke forvente funktioner som aktiv støjreduktion. Et godt valg i den prisklasse er Sennheister HD 206, som man kan få til omkring 300 kroner, eller den lidt billigere udgave, HD 201, der kan fås for omkring 100 kroner mere. Hovedtelefoner fra Sennheiser plejer for det meste at være et sikkert valg. I den billige ende vil man dog også finde

Argon HP1 over ear høretelefoner

De mellemdyre og topmodellerne

Der er mange prisniveauer af hvad man kan få et par komfortable hovedtelefoner for. For mange vil man kunne finde et par særdeles fine hovedtelefoner til omkring 1000 kroner der kan holde mange år. Her er Sennheiser igen et godt bud, hvor en model som HD 598 bør tilfredsstille de flestes behov. Det er også i dette prisleje at et firma som Sony også begynde at have et par spændende modeller. Et godt bud her er Sony MDRXB950BT, der har den fordel af at have Bluetooth.

For dem som vil op i de lidt højere prisklasser, så er Sennheiser igen godt repræsenteret. Dog er de evig populære Bose også et fornuftigt valg, hvis aktiv støjreduktion er vigtigt. Et populært valg er Bose Quietcomfort 25, der også anbefalet i flere test blandt mere mainstream publikationer som blandt andet hos Jyllands Posten, der roste hovedtelefonen for støjreduktionen samt komfort og mener at den vil være god at have med til flyrejsen. Modellen koster omkring 2000 kroner og kan også fået i en opgraderet trådløs model for omkring 500 kroner mere.

Der er selvfølgeligt et hav af flere forskellige mærker der kan anbefales. Når det er komfort man søger efter er det dog altid en god ide at tage ind til en fysisk forhandler og finde et sæt man finder komfortable. Selvom et sæt fra et firma som Bose typisk vil passe til alle, så er der selvfølgeligt undtagelser og det kan være generende i det lange løb at have et sæt på der ikke passer en.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt