Kategori: In ear høretelefoner

In ear dækker faktisk over flere forskellige typer, og er nok dem der skiller vandene mest. I in ear kategorien ligger alt fra de små medfølgende ear buds til professionelle formstøbte monitorere. In ears er små og lette at have med sig, og kan give alt fra den værste lyd til den absolut bedste.
Lad os prøve at brude dem op i underkategorier.

Ear buds: Her er tale om for eksempel dem der følger med til en iPod. (her henviser jeg ikke til den nye version som Apple lancerede i 2012.) Der findes naturligvis mange andre eksempler end Apples. Det er små meget ofte billige plastik propper, som man sætter i klemme i kanten af øregangen. For de fleste er de ikke særligt behagelige, og de lyder ofte virkeligt dårligt. Det skyldes ikke altid at der er tale om dårlig kvalitet på selve produktet (selvom det ofte også er tilfældet) men også at den ikke lukker ordentligt af i øregangen, hvilket gør det svært, om ikke umuligt, at lave en ordentlig bas.

In ears: I mangel på et bedre ord, kalder jeg blot denne kategori for in ears. Det er nok også dem de fleste tænker på, når kan siger in ear høretelefoner. Det er absolut også dem der er flest af på markedet i øjeblikket. De adskiller sig fra ear buds, ved at gå helt ind i øret og lukket tæt. På langt de fleste modeller, følger der tips (Små bløde silikonepropper) med i forskellige størrelser. I nogle tilfælde helt op til ti forskellige størrelser. Det kan tage sin tid at finde den størrelse der passer til netop dit øre, men det er bøvlet vær. Hvis du vælger en forkert størrelse, det være sig både for store og for små, vil den ikke lukke tæt i din øregang og høretelefonen vil ikke lyde særligt godt.
Det er virkeligt vigtigt at den lukker helt tæt.
Gør den ikke det, vil noget af lyden ”slippe ud” og bassen vil blive svagt og i nogle tilfælde vil hele lydbilledet falde helt fra hinanden.
Mange laver den fejl at de blot stikker den ind i øret og ofte betyder det, at de ikke synes det lyder særligt godt. Nogle lever med det og andre tror de har spildt deres penge.

Prøv i stedet at få den til at sidde bedre. Rok den frem og tilbage mens du åbner og lukker munden. Pludseligt kan du mærke at der ligesom er blevet trykudlignet ind i dit øre, og din høretelefon sidder meget bedre og lyder meget meget bedre.
Og ja, man ser ikke særlig smart ud når man står og rokker ved sit øre mens man åbner og lukker munden som en aborre, men hvis du kan komme over den tærskel, så får du meget bedre lyd fra dine høretelefoner.
Det er dog ikke alle der kan få in ears til at sidde perfekt. Mange børn og kvinders øregang er simpelthen for små til at få dem til at sidde rigtigt, selv med de allermindste tips på.

Kilk her for vores guide, til at få det bedste ud af dine in-ear høretelefoner

Formstøbte in ears
De formstøbte in ear høretelefoner ser man ikke så tit i gadebilledet.
Det skyldes nok flere ting…
For det første er de temmelig dyre. I reglen er vi oppe i flere tusinde kroner for et par formstøbte høretelefoner. For det andet, ved man ikke helt hvad man køber, da man af naturlige årsager ikke kan prøve dem først.
De bliver lavet ved, at man får støbt en model af sit indre øre, ved en ørespecialist, som derefter bliver sendt til en fabrik der bygger en høretelefon, der er skræddersyet til lige netop dit øre. På den måde sidder høretelefonen helt perfekt i dit øre, men kun i dit øre. De formstøbte høretelefoner, eller monitorere som de også kaldes, er blevet et kæmpe hit blandt musikere. Næsten alle professionelle musikere bruger formstøbte monitorere. Og det er der flere rigtigt gode grunde til. For det første dæmper den larm der er på scenen og skåner på den måde musikerens øre, og for det andet er det meget lettere for lydmanden at give hver enkelt musiker på scenen, lige præcis den lyd de har brug for. Og det er ens fra den ene koncert til den anden.
For det tredje kan sangeren høre sig selv, hvilket hjælper ham til at synge rent og sidst med absolut ikke mindst…. De lyder FANTASTISK!
De gør lige præcis det som de normale in ears prøver på. Du lukket alt andet ude og passer perfekt til øret.
Da det ikke ligefrem er en billig løsning, vælger de fleste producenter af formstøbte høretelefoner naturligvis også at bruge enheder af meget høj kvalitet, og ofte er der flere enheder i høretelefonen.
Den eneste ulempe ud over prisen er, at du at naturlige årsager ikke kan prøve dem inden du køber, så du må stole på producenten og sælgeren.

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt