B&O Earphones – innovative earbuds fra B&O

Udvalget at earbuds er ikke særligt stort -og med god grund. Det er ekstremt svært at få earbuds til at fungere godt i praksis. For det første sidder de ikke særligt godt i de flestes ører. For det andet, er det meget svært at få en høj lydkvalitet når de ikke lukker tæt i ørerne.

foto

B&O Earphones

High-end earbud fra B&O

B&O ser åbenbart ikke nogle problemer i at gå om bord i et projekt, som de fleste ville have dødsdømt fra starten. Og det skal de have ros for.

Kvaliteten oser ud af B&Os Earphones. Når man har dem i hænderne, er man ikke i tvivl om, at der er kræset for detaljerne, nøjagtigt som vi kender og forventer det at et B&O produkt. Hvor de fleste earbuds er nogle billige plastikdimser, har B&O valgt at lave et par flotte høretelefoner i aluminium.

Den del der sidder i øret, er egentligt ret standard sort plast med et stof/skum overtræk der gør den en smule mere behagelig i øreåbningen. Resten af høretelefonen er lavet i lækkert alu, og bøjlen der sidde rundt om øret er betrukket med gummi. Kun kablet virker lidt flimsy. Det er meget tyndt, og oser på ingen måde at kvalitet som resten af høretelefonen. Desuden knudrer det let sammen, og jeg har ofte måttet bruge uforholdsmæssigt meget tid på at binde knuder op. Versionen jeg har, er uden remote på kablet, men den fås også med en standard 3-knaps remote. Med knapper hedder den B&O Earset 3i. Der er ikke gjort meget ud af indpakningen, men der følger en til gengæld en ret lækker læderpung med, til at opbevare dem i under transport.

foto 1 (2)

foto 2 (2)

Justeringer så de sidder godt

Du har mulighed for at justere både op og ned, samt justere vinklen på earbudden mod øret, og hvor tæt bøjlen rund om øret sidder. Alt i alt er der altså masser af muligheder for at få dem til at side rigtigt godt. Og det er da også lykkes, at få dem til at sidde rigtigt lækkert. I hvert fald i mit højre øre. Det er aldrig lykkes mig at få dem til at sidde godt i mit venstre øre. Jeg har egentligt aldrig tænkt over at mine ører var særlig forskellige, og har heller aldrig haft problemer med det på andre høretelefoner. Men her kan det altså ikke lykkes mig. Hvilket naturligvis får mig til at antage, at der må være flere end mig, der har svært ved at få dem til at sidde godt. Et andet problem der har irriteret mig lidt er, at når så endelig de sidder godt (i mit tilfælde kun i det ene øre) kan jeg ikke ”gemme” indstillingen. For at få dem af, skal jeg åbne bøjlen op, og selve enheden drejer ganske nemt, så næste gang jeg tager dem på, må jeg starte forfra med tilpasningen.

Lydkvaliteten

Af en earbud at være, er lyden i B&Os Earphones faktisk overraskende god. Især stemmerne står klart og tydeligt. Til gengæld synes jeg at sammenhængen i musikken stadig har noget tilbage at ønske. Bassen er af naturlige årsager svag og i nogle tilfælde svær at høre i det hele taget. Det er ikke en dårlig høretelefon, men den kan omvendt heller ikke følge med de bedste i klasse. Især på farten har den sine problemer. Da den ikke lukker tæt i øret, som en inear ville gøre det, lader den meget støj ind. Det betyder at trafikstøj er nøjagtigt lige så støjende, som hvis du ikke havde dem i. Det øger selvfølgeligt trafiksikkerheden, men betyder også, at du står med valget mellem at få ingen musikalsk oplevelse overhovedet, eller at spille så højt, at du med garanti vil opbygge en varig høreskade indenfor meget kort tid. Til podcast og lydbøger fungerer de rigtigt fint, selv i tung trafik.

Til løb er de rigtigt gode, da mikrofoni (støj fra kablet) er det laveste jeg har oplevet på en høretelefon.

 

Plusser:

+Design

+Stemmer står virkeligt flot

+Gode til løb

 

Minusser:

-Lydkvalitet

-Lukker meget støj ind

-Svære at justere

-Sidder ikke godt i alle ører.

 

Point

 

Lydkvalitet 2/5

Det er stort set umuligt at få en earbud til at sidde så godt, at lydkvaliteten kan måle sig med en inear. Det til trods, vil jeg sige at B&O har lavet den bedste earbud jeg har hørt. Men da jeg kan finde adskillige inears til den halve pris, som slår dem på ren lydkvalitet, kan jeg desværre ikke give dem mere end to ud af fem.

 

Komfort 3/5

Der er mange der ikke bryder sig om inears, eller som ikke kan få dem til at sidde rigtigt. For dem bør B&O Earphones være at finde på short-listen. Jeg er lidt splittet, for i mit højre øre kan de sidde rigtigt fint, og hvis jeg antager at der er sådan de er tænkt at sidde, og at de vil gøre det på andre, vil jeg give den et 4-tal, men jeg bliver nød til at trække dem et enkelt point ned. tre ud af fem.

 

Pris 3/5

Til lige over en tusinde-kroner-seddel for et B&O produkt, med det kvalitets-feel er det jo svært at sige, at prisen er for høj. Men når jeg samtidig tænker på, at man til betragteligt færre penge kan få en inear der lyder bedre, kan det ikke blive en topkarakter. Men feelet er lækkert og ligesom med så mange andre produkter, køber du ikke kun en lydoplevelse. Du køber også et B&O brand og noget lækkert design. Og i det perspektiv, er jeg villig til at ramme et stort tretal eller et lille fire. Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på lyden først, og derfor ender vi på tre ud af fem.

 

Udseende 5/5

Det er en rigtig lækker høretelefon, og det er meget tydeligt at der virkeligt er tænkt over design, materialer, og feel på B&O Earphones. Designet er helt sikkert ikke i alles smag, men der er fede designs sjældent. De må gerne dele vandene. Jeg synes de er virkeligt smukke, og de gør positivt opmærksomt på dig selv, på en diskret og stilet måde. Et klart femtal i min bog.

 

Samlet vurdering 13/20

Ikke nogen prangende karakter, men heller ikke dårligt. Du skal ikke købe B&O Earphones for at få de perfekte høretelefoner, set ud fra et lydmæssigt perspektiv, men så er der så meget andet der taler for dem.

 

Som det tydeligt fremgår ovenfor har vi i denne test forsøgt med en ny måde at give karakterer på.

Hvad synes du om det? Læg gerne en besked nedenfor…

2 comments on “B&O Earphones – innovative earbuds fra B&O

  1. Pingback: Skullcandy Chops - AV Blog

  2. Tina

    Er der egentlig mikrofon i, så den kan bruges til telefoni?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt