Beats by Dre Solo

Beats by Dre er produceret af kabelfirmaet Monster, som har mange års erfaring med udvikling af gode kabler til Hi-Fi anlægget, men er relativt nye indenfor høretelefoner. Solo er den mindste af deres modeller, men det betyder ikke det er en billig discountmodel.

Dr. Dre, som er disse høretelefoners godfather, er klar over hvor guldet ligger begravet.

Det er en høretelefon, der nok mest af alt henvender sig til det yngre publikum, men ikke kun til dem der hører hans bastunge hiphop. Hvis man skal kunne sælge en høretelefon til 1000 kr+ til unge mennesker, er det ikke nok at den lyder godt og sidder behageligt på hovedet, den skal også se godt ud. Og godt ser den ud. -Om den så sidder på hovedet af en 12 årig pop-tøs eller en Vesterbro-hipster med find-Holger tophue, eller på hovedet af alverdens fodboldstjerner. Her har han virkelig formået at fange en trend i tiden, og den er på rekordtid blevet en must-have gadget.

Beats By Dre Solo HD sortSolo kan fås i to udgaver. Solo og Solo HD.

HD versioner er en opgradering af den originale Solo model, og nok den mest interessante af de to. Finishen er gået fra mat til high-gloss. Den nye højglans finish får den til at være mere synlig, hvilket netop er en af ideerne med den. Og når vi nu er ved farven. Den kan fås i 8 forskellige farver, så chancen for at finde en, der passer til netop din stil, er ret stor.

Derudover er bøjlen blevet blødere. Det vil sige, at den kan bøje og dreje i stedet for at knække, som var en kendt fejl på de originale Solo.

Ørepuderne er også lidt anderledes, de sidder mere fast på HD modellen, hvilket giver dem et bedre kvalitets-feel, og knapt så billig-plastik-agtige.

Den kan let foldes sammen og pakkes med i tasken, når de ikke er i brug, ligesom der også medfølger en semiblød pose til at pakke den ned i.

Det svage led på mange høretelefoner er kablet, eller rettere, der hvor kablet er sat fast på hovedtelefonen og der hvor stikket er sat fast på kablet. Det bliver udsat for mange vred, og bliver ofte bukket hårdt, når den pakkes ned i tasken, eller når telefonen skal op og ned af lommen. Men på Beats Solo og Solo HD er det løst ved at kablet er aftageligt. Så skulle uheldet være ude, kan du blot skifte kablet. For så vidt kan du bruge et hvilket som helst kabel med 3,5mm jack, men det ikoniske røde kabel med mic, vil nok for de fleste være at foretrække.

Kablet er lidt over 1,3 meter langt og har en mikrofon med knapper til styring af volumen og afspilningen, som fungerer til både Apples IOS produkter, iPod, iPhone og iPad og til HTC, Blackberry og Android. Ifølge deres hjemmeside beatsbydre.com kan features på kablet variere. Om det er fra land til land eller sending til sending eller blot en sikring mod sagsanlæg, hvis noget skulle gå galt ved pakningen, vides ikke.

Hvordan lyder de så?

Det er Dr. Dres mål at skabe en serie af høretelefoner, der kan genskabe lyden som kunstneren skabte den i studiet. Og uden at gøre mig til ekspert i  indspilning af hiphop plader, så tillader jeg mig at konstatere at det ikke er lykkedes. Høretelefonerne er på ingen måde frekvensmæssigt lineære,  som man burde kunne forvente med Dr. Dres udmelding.

Men…

For der er et stort men.

Gør det noget, at der ikke er tale om en Hi-Fi nørdet frekvenslineær høretelefon?

Dr. Dre laver hiphop og hans fans kan lide at holde en fest. Hvorfor skulle de så sidde og lade sig opsluge at linearitet og fine detaljer?

Dr. Dre Solo (HD) kan nemlig holde fest!

Der er masser af power på, bassen er stor og fyldig og natklubbens store basenheder som kan mærkes i hele kroppen, fornemmer man selv ved lav lydstyrke. Og skulle man få lyst, så kan de spille højt. Meget højt! Det er en høretelefon, der indbyder til at spille højt, faktisk så meget at du på side 3 i manualen finder et skema, der fortæller dig, hvor længe vores ører kan holde til at høre musik ved forskellige lydtryk uden at lave varig skade. Der findes et hav af videoer med test at Solo og Solo HD. Herunder er links til et par stykker af dem, samt et link til Europas største Hi-Fi magasin What Hi-Fi’s test af Solo HD.

Priser på Beats by Dre Solo HD

Beats by Dr. Dre kan købes i stort set alle butikker som sælger høretelefoner. En lang række netbutikker fører også deres fulde sortiment. Vi opdaterer dagligt prisen på en række webshop i tabellen nedenfor, og flere netbutikker kommer til snart.

 

Forhandler Land Pris Totalpris Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt