Kategori: Noise cancelling høretelefoner

Noise cancelling eller støjreducerende høretelefoner om du vil, er en relativ ny kategori af høretelefoner. Idéen er at mindske den omgivende støj, så du får mere ro til at koncentrere dig om musikken.
Det er selvfølgelig ikke alle noise cancelling høretelefoner der virker helt på samme måde, men et langt stykke hen ad vejen er idéen og måden at gøre det på ret ens.
De skal alle bruge strøm, og bruger derfor batterier. Nogle kan de lades direkte mens andre bruge almindelige AAA batterier.
Nogle modeller virker kun hvis der er strøm på, og du vil altså slet ikke kunne høre musik på dem, hvis du er løbet tør for batteri. Mens andre er lavet lidt smartere, så de kan spille uden batteri, men selvsagt uden den støjreducerende effekt.

Støjreduktionen fungerer ved hjælp af et grundlæggende akustisk fænomen.
En mikrofon optager den støj der er i omgivelserne udenfor høretelefonen. Den lyd afspilles i modfase i høretelefonen, hvilket høres som en reduktion af lydtrykket. Det lyder altså som om der bliver skruet ned for omgivelserne.
Nogle mærker har fokuseret på bestemte frekvenser, så de lyde der ofte opstår i fly, bus og tog dæmpes mest, og frekvenserne i menneskets stemmeleje ikke dæmpes nær så meget. På den måde bliver den irriterende motorstøj dæmpet, men du kan stadig høre når stewardessen tale til dig.
Noise cancelling høretelefoner kan fås både som lukkede on ear og over ear modeller og som in ears.

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt