Amazon Music

Amazon er en af USA’s helt store giganter på markedet for internethandel – Så selvfølgelig skulle milliardvirksomheden også have sin egen musiktjeneste. Det kan næppe være anderledes.

Amazon startede egentligt som en virtuel boghandel tilbage i 1994. Senere udvidede Amazon sig til at blive en salgs- og auktionsplatform for alt mellem himmel og jord. I dag er Amazon tilgængelig til bestilling i store dele af verden og tilbyder ligeledes en lang række andre servicetjenester, som burde gøre dit liv lettere.

I de senere år er Amazon i stigende grad også blevet en underholdningsvirksomhed, der både tilbyder almindeligt flow-tv, sine egne serier og streaming-services for film a la Netflix, stemmebetjent assistent og altså musik streaming gennem deres egen tjeneste under navnet Amazon Music Unlimited.

amazon prime music streaming musikservice

De hurtige facts

Amazons musiktjeneste hedder Amazon Music Unlimited og hører under fanen Amazon Music, der blev lanceret helt tilbage i 2008. Dengang hed tjenesten Amazon MP3, og det var verdens første nethandel, der frit kunne sælge musik fra EMI, Universal, Warner og Sony, de fire største pladeselskaber i verden.
Amazon har altså allerede tidligt sat sig på store dele af den digitale musikdistribution, så det er ikke så underligt, at de i dag kan tilbyde on-demand streaming af mere end 50 millioner sange via Amazon Music Unlimited.

Amazon Music Unlimited adskiller sig fra Amazons anden tjeneste for musik-streaming, Prime Music, da Unlimited-versionen ikke forudsætter, at du har et Amazon Prime-abonnement.

Abonnementer og priser

Der findes en række forskellige abonnementer til Amazon Music Unlimited.

 • Amazon Music Unlimited Individual Plan: $9.99, svarende til omtrent 60 kroner. Prisniveauet er tilsvarende mange af konkurrenterne, men tilbyder ingen rabatter til studerende, som eksempelvis Spotify og Tidal gør. Denne plan egner sig til enkeltpersoner, der ønsker at streame musik fra én enhed ad gangen.
 • Amazon Music Unlimited Family Plan: $14.99 i måneden, svarende til 100 kroner. Du kan også vælge at betale et årligt engangsbeløb på $149.99, svarende til 1000 kroner. Du kan på dit familieabonnement oprette seks individuelle brugere. Det eneste krav er, at de inviterede brugere skal have en minimumsalder på 13 år for at kunne deltage.
 • Amazon Music Unlimited Single-Device plan: $3.99 om måneden. Det er cirka 25 kroner, men dette abonnement er heller ikke bedre end det. Du kan nemlig blot streame på én enhed ad gangen, og det skal være en Alexa- eller Echo-enhed ejet af Amazon. Med dette abonnement har du heller ikke adgang til funktionen ’offline playback’, som tillader dig at lytte til dine spillelister uden tilgængeligt internet.

Der bliver ikke spillet reklamer, når du abonnerer på Amazon Music Unlimited, og du kan derfor lytte uforstyrret.

Umiddelbart findes der ingen gratis version af Amazon Music Unlimited, medmindre du bor i USA og allerede har Amazon Prime og ejer Alexa, Amazons stemmestyrede husassistent. I det tilfælde kan du lytte gratis, men med reklamer, til de mest populære hitlister. Dette er dog næppe relevant for dig i Danmark, hvorfor vi skærer over én kam og siger, at der ikke findes en gratis version af tjenesten tilgængelig herhjemme.

Gratis prøveperiode

Som mange andre tjenester indenfor samme branche, tilbyder Amazon Music Unlimited dig også 30 dages gratis prøveperiode.

Du kan derimod ofte finde tilbud på internettet, hvor du har mulighed for at prøve flere måneder til en særlig pris.
Dog forudsætter dette typisk, at du allerede er medlem hos Amazon Prime.

Musik og musikkvalitet

Amazon Music Unlimited tilbyder mere end 50 millioner sange. Udbuddet bliver kontinuerligt opdateret, som ny musik bliver udgivet. Du kan finde både det nyeste af det nyeste samt klassikere fra enhver genre på Amazon Music Unlimited. Altså minder udbuddet meget om, hvad du finder på andre af de mest populære musiktjenester.

Tjenesten tilbyder også tusindvis af playlister og radiostationer, som du selv kan personliggøre. Som betalende medlem har du ubegrænset adgang til hele deres kartotek af musik, uanset hvordan du vælger at bruge det.

Som bruger kan du selv indstille lydkvaliteten på Amazon Music Unlimited. De tre valgmuligheder er kategoriseret som ’low’, ’medium’ og ’high’. Dog er den højeste bitrate kun 256 kbps, hvor Spotify, Tidal og Apple Music kører med 320 kpbs. Du skal altså ikke vælge tjenesten på grund af kvaliteten, for den scorer en del lavere end hos konkurrenterne.

Enheder og platforme

Du kan bruge Amazon Unlimited Music med deres mobile webapplikation, som er kompatibel med følgende styresystemer:

 • Microsoft Windows
 • Android
 • iOS

Du kan altså både lytte til musik fra computeren og fra din telefon eller tablet. Derudover har du mulighed for at bruge Amazon Unlimited Music helt håndfrit, hvilket dog kræver, at du også ejer Amazons stemmestyrede assistent, Alexa, der kommer med Amazons forskellige Echo-systemer. De populære smarthøjtalere, som er virkelig populære i amerikanske hjem, kan godt købes i Danmark.

Dog er de endnu ikke særlig udbredte. De går under navnene Echo Dot, Echo Plus og Echo 2nd generation. Echo-systemerne er dog ikke en forudsætning for at kunne bruge Amazon Unlimited Music, men blot en forudsætning for at bruge den håndfri og stemmestyrede udgave.

Amazon Music Unlimited er også tilgængelig på Fire-tablets, som er Amazons eget mærke af tablets. Disse er også tilgængelige i Danmark, om end atter ikke så populære som konkurrenterne fra Apple, Huawei og andre, til trods for at de kan fås til fair priser. Og skulle man alligevel finde dem for dyre kan de finansieres her eller her.

Dette er bestemt værd at tage med i sine overvejelser, eller du kan overveje at købe den individuelle plan, der er understøttet af alle de mest populære styresystemer som nævnt ovenfor.

Fordele

Amazon Unlimited Music har en række fordele i sig selv, men har generelt svært ved at holde trit med andre tjenester på markedet. Der skal dog følge nogle rosende ord med på vejen, for de har alligevel fat i den lange ende med nogle ting:

 • Tjenesten tilbyder, at du kan lytte til din favorit musik, mens dit internet er offline eller bare gerne vil spare på din data.
 • Udvalget af musik er bredt, og der er et rigt katalog af kunstnere i alle genrer og årgange. Du kan altså finde noget at lytte til, uanset hvad din smag måtte være.
 • Du har mulighed for at prøve 30 dage gratis, inden du endeligt beslutter dig for, om det skal være hos Amazon Music Unlimited, du fremover lægger dine hårdt optjente kroner og ører.
 • Amazon Unlimited Music genererer automatisk spillelister for dig, som er baseret på den musik, du tidligere har lyttet til. Det er en spændende måde at møde nye kunstnere på, som du ellers ikke ville have opdaget. Det minder om Spotifys Discover Weekly-funktion.
 • Appen er designet i samhørighed med andre elektroniske produkter fra Amazon, hvilket øjeblikkeligt skaber en genkendelighed, hvis du tidligere har anvendt Amazon eller produkter herfra.
 • Et andet klart plus er, at der er rabatter at hente, hvis du ejer et Echo-produkt eller i forvejen er Amazon Prime-medlem. Amazon er nemlig gode til at belønne sine loyale forbrugere.

Ulemper

Med fordele kommer der selvfølgelig også et par ulemper. Disse er værd at tage med i dine betragtninger, når du skal vælge fra hvilken service, du gerne vil nyde din musik.

 • Der tilbydes intet gratis abonnement til Amazon Music Unlimited, kun en gratis prøveperiode.
 • Appen er ikke ligeså brugervenlig som konkurrenternes, hvilket er besynderligt for en tjeneste ejet af Amazon, der hovedsageligt lever af at tjene sine forbrugere på forskellig vis.
 • Du får klart mest muligt ud af Amazon Music Unlimited, hvis du i forvejen ejer produkter fra Amazon. Disse er kun udbredt i begrænset omfang herhjemme, hvorfor det er tvivlsomt at du vil få mest muligt ud af denne tjeneste.
 • Tjenesten tilbyder dig kun musik. Her er hverken podcasts eller musikvideoer, som du finder hos nogle af konkurrenterne.
 • Amazon Music Unlimited har ikke den bedste lydkvalitet blandt mulighederne.
 • Der er ingen rabatter at hente, hvis du er under uddannelse. Det tilbyder konkurrenterne.

Hvad kan jeg ellers med Amazon Music?

Du kan ikke særlig meget. Fra Amazon Music Unlimited er du forbundet direkte til Amazons digitale musikbutik. Her kan du købe MP3-albums fra alle dine yndlingskunstnere, men hvorfor skulle du det, når du har betalt for digital adgang til et slaraffenland af kunstnere og sange med Unlimited Music? Amazon har alligevel forbundet de to på hjemmesiden og med deres app.

Selvom der ikke er videoer tilgængeligt, som på andre lignende tjenester, er nogle få udvalgte live-optagelser tilgængelige. Derudover er Alexa automatisk indbygget i appen på telefonen, men det kræver dog, at du aktiverer hende og samtidigt holder taleknappen nede, når du vil spørge eller bede hende om noget. Alexa er ikke tilgængelig i sin klassiske håndfri udgave, medmindre du bruger en Echo-enhed.

Er Amazon Unlimited Music noget for mig?
Det er svært at forestille sig, at Amazon Music Unlimited vinder stort indpas herhjemme. Det er tydeligt både at mærke og se, at tjenesten er designet til at erobre det amerikanske marked, hvor andre af Amazons tjenester er utroligt populære. Det inkluderer blandt andet Amazon Alexa, Amazon Prime, Amazon Fire TV og Echo.

Amazons musiktjeneste udmærker sig hverken på lydkvaliteten eller på prisen heller. Hos store konkurrenter i samme branche er der blandt andet rabatter til studerende, i enkelte tilfælde til militærfolk, men hos Amazon Unlimited Music er der intet. Du kan få en speciel pris, hvis du i forvejen ejer et produkt fra Amazon, men her stopper festen også.

Amazon Music Unlimited er bestemt hverken det billigste, bedste eller sjoveste valg af musiktjenester. Den eneste grund til at skulle vælge Amazon Unlimited Music over nogle af tjenestens konkurrenter, skulle være hvis du ejede et Alexa-styret system, så du blot med stemmen kunne styre hjemmets musikalske toner. Det er dog langt fra en god nok grund til, denne service vurderes til at være mere end blot middelmådig på en god dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt