Apple Music – abonnement alternativ til iTunes

Apple Music er en af de førende musiktjenester i verden og er en af de tjenester, hvor den nyeste musik bliver udgivet først.

Apple Music blev lanceret i juni 2015. Men før det havde Apple rigeligt med erfaring med at distribuere musik. Apple brugte nemlig iTunes til at sælge musiknumre fra, og de havde underskrevet kontrakter med flere store pladeselskaber som EMI, Universal, Warner, Sony Music Entertainment og BMG. Til at starte med var Apple Music kun en musiktjeneste, men i 2016 valgte Apple også at have musikvideoer med i tjenesten. Formålet med Apple Music er ifølge direktør Jimmy Iovine, at det skal være en kulturel platform. Apple Music havde 60 millioner abonnenter verden over i juni 2019.

Det eksklusive Apple Music

Apple Music er præget af eksklusivitet. Hos Apple Music finder du blandt andet Beats 1, som er hjemstedet for mange store artister, der udgiver nogle smagsprøver af deres kommende musik. Hos Apple Music kan du også få en masse unikke interviews med de store stjerner. Hvis du er stor fan af eksempelvis Chris Brown, er det på Apple Music, du kommer til at høre hans musik først. Ikke hos Tidal eller Spotify.

Selvom Apple Music har eksklusivt indhold, er det gratis at lytte til deres radiotjeneste Beats 1. også selvom man ikke har noget Apple-abonnement.

Del din musik med andre

Du kan dele den musik, du lytter til, hvis du vil. Du kan dele din playliste, så andre kan se, hvad du hører. Det betyder, at du kan blive inspireret af venner eller andre, som har offentlige playlister. Hvis ikke du har i sinde at dele, hvad du lytter til, kan du gøre, så det ikke er på, således at det ikke bliver vist.
Sådan er Apple Music-oplevelsen

Det er ikke særlig svært at bruge Apple Music. Den er delt op i følgende kategorier, hvis du bruger den engelske udgave: ”Library,” ”For You,” ”Browse”, ”Radio” og ”Search.” Når du trykker på biblioteksknappen, kan du se en masse musikeres musikkollektioner. Du kan trykke på playlist-, artist-, album-, sange- og downloadet musik-knapperne. Under knapperne er der en masse muligheder for at se musik, som du har tilføjet til dit musikbibliotek.

I ”For you”-knappen er der foreslået musik til dig, som er baseret på den musiksmag, du har. Her går Apple blandt andet ind og ser, hvor mange gange du har hørt en vis sang eller genre, og hvis du har givet sangen en karakter. Det gør Apple klogere på, hvad der er din musiksmag, og ud fra det kan de komme med anbefalinger.

Under ”Browse”-kategorien vises der nye album fra artister, playlister lavet af Apple-holdet, kommende albumudgivelser og forskellige kategorier som ”genres”, ”moods,” ”top charts” og ”music videos.”

Under ”Radio”-knappen kan du blandt andet finde den populære radiostation Beats 1, der spiller 24/7 365. Men der er også andre radiostationer baseret på forskellige genrer, og der er også radiostationer med fokus på enkelte artister. Når du hører radio, kan du se en oversigt over alle de sange, der er blevet spillet. Det betyder, at hvis du gerne vil lære reggaetongenren at kende, kan du se en stor oversigt over sange, der er blevet spillet på deres reggaeton-radio. Det gør det nemmere for dig at udvide din musikhorisont, hvis du er interesseret i det.

Når du skal bruge ”search-”funktionen, kommer der en søgebox frem. Her kan du lede efter artister, albums, Apple Music-brugere, sange ved navn eller sangtekster. Når du trykker på søgeknappen, vil der være en masse forskellige resultater på forhånd. Det er søgeresultater, der viser, hvem der er de mest eftersøgte ting i den periode og område, du kigger fra. Det kan være, at der er en kunstner, som er særligt populær for tiden, eller at der er en sang, alle gerne vil lytte til. Uanset hvad er det en funktion, der er populær, for folk kan godt lide at se, hvad andre søger på.

På Apple Music finder du ikke bare alt det almindelig popmusik og de gamle klassikere. De har en masse kategorier som nærmer sig funktionel musik eller lyde mere end hvad du finder normalt. På sleepzone.dk læste jeg for eksempel om et sæt musiknumre som, hedder Music for Deep Sleep, som hjælper dig til at sove bedre og være mere veludhvilet når du vågner.

Bedre lyd og mulighed for at se musikvideoer

Lyden er generelt bedre, når du bruger Apple Music, end hvis du gør brug af Spotify. Bitraten er bedre, når du bruger Apple Music, end hvis du er på Spotify.

En af de mange gode ting ved Apple Music er, at du kan se musikvideoer, når du bruger musiktjenesten. Modsat eksempelvis Spotify er det muligt at downloade musikvideoerne, så du kan se dem offline, eller hvis du har dårlig internetdækning.

Apple Music er hjemstedet for over 50 millioner sange. Det er muligt at lytte til Apple Music, når du er offline – du skal dog vælge at downloade sangene. Det tager ikke særlig lang tid og bruger ej heller særlig meget data, så det er gjort på meget kort tid.

Brugeroplevelsen med Apple Music

Du kan anvende Apple Music på iOS, Android og på computer. Der er mange, der ikke er tilfredse med måden, Apple Music virker på Android.

Apple Music fungerer super godt på iPhone, hvor der sjældent er nogle problemer, hvis overhovedet nogen. Søgefunktionen er nem og brugbar, og du kan tilmed søge på sangtekster og finde et resultat. Det er ikke særlig svært at bruge Apple Music på computeren, hvor iTunes åbner. Det er meget nemt, og du bruger den på samme måde som på din iPhone. Eneste forskel er, at der er lidt flere valgmuligheder i forhold til ting, du kan trykke på. Og så er det hele lavet lidt mere overskueligt på computeren med et simpelt design, som har været der i lang tid.

Hvor meget koster at Apple Music-abonnement?

Det er ikke så dyrt at få et Apple Music-abonnement. Du skal af med 99 kroner om måneden, men så kan du også downloade alle de sange, du vil. Det er muligt at høre dem offline. Der er et musikbibliotek på 50 millioner sange, så der burde være rigeligt at vælge mellem. Når du hører musik, skal du ikke være bekymret for, om der er reklamer eller ej. For det er der ikke. Du kan downloade helt op til 100.000 sange til dit bibliotek. Musiktjenesten virker på alle dine enheder, og du kan – hvis du er interesseret i det – se, hvad dine venner lytter til.

Du vil kunne se originale programmer, koncerter og eksklusive udgivelser. Du vil kunne høre Beats 1 live og on demand-radioudsendelser. Alle ovennævnte ting er noget, der hører med i alle former for abonnementer hos Apple Music.

Studenterabonnement

Hvis du vil have et studenterabonnement, skal du af med 49 kroner om måneden. Det skal dog kunne bevises, at du er indskrevet på en uddannelsesinstitution.

Familieabonnement

Hvis du er en familie eller en gruppe på op til seks personer, kan du få Apple Music for kun 149 kroner om måneden. Det svarer til en pris på 24,8 kroner pr. person om måneden. Det betyder, at der er gode penge at spare på at tage et familieabonnement, hvis I alligevel er flere i en vennekreds, der bruger Apple Music.

apple music streaming service

Få Apple Music i en lang prøveperiode

Det fascinerende ved at få Apple Music er den lange prøveperiode. De fleste af os ved sikkert, at hos Viaplay, Spotify, HBO, Netflix og andre streamingtjenester kan man maks få en prøveperiode på en måned. Hos Apple Music har man ganget det med tre. Og det er der mange, der er rigtig glade for. Det giver dem mulighed for virkelig at lære musiktjenesten at kende. Og tre måneder med gratis musik er meget. Det sparer dem for 300 kroner.

Fordele og ulemper ved Apple Music

Vi vil tage et kig på, hvad vi mener der er fordelene og ulemperne ved Apple Music.

Her er styrkerne ved at vælge Apple Music:

  • Det at vælge sange. Når det kommer til at vælge sange, som er noget af det vigtigste i en musiktjeneste, står Apple meget stærkt på markedet. Stærkere end Spotify. Spotify har omkring 35 millioner sange, mens Apple Music har 50 millioner sange. Så uanset hvad din yndlingsgenre er, vil du kunne finde det, du eftersøger. Om det er gammelt eller nyt, hurtigt eller langsomt – du skal nok finde det.
  • Der er mange kunstnere, der vælger at lancere deres musik på Apple Music, før de sender det ud til andre musiktjenester.
  • Du kan høre Apple Music, selvom du er offline. Du skal bare sørge for, at du har downloadet de sange, du vil høre, mens du har internet. Det tager ikke særlig meget data og gøres ret hurtigt.
  • Det er særligt Beats 1, der er en radiostation, som er værd at høre.
  • Du kan dele din playliste og se, hvad andre folk lytter til. For nogle mennesker er det ikke nødvendigvis en styrke.
  • Tre måneders gratis prøveperiode. Det er altså ikke småting. Hvis du er førstegangsbruger af Apple Music, får du mulighed for at prøve Apple Music i tre måneder. Du skal bare downloade appen og skrive dit Apple Id, vælge hvilket medlemskab du vil have og indtaste dine kreditkortdetaljer. Der vil først blive trukket penge fra din konto efter tre måneder. De tre måneder er en fantastisk måde at sammenligne, hvordan andre musiktjenester fungerer i forhold til Apple.

Svaghederne ved Apple Music.

  • Kan være svært at bruge Apple Music på Android. Apple Music er bedst at bruge, hvis du har iPhone. Der er en del abonnenter, som ikke er tilfredse med, hvordan Apple Music fungerer på Androids.
  • For nogle er der lidt for mange menuer og undermenuer, som kan gøre det hele lidt for kompliceret.
  • Forskellen på ”For you”-, ”New”- og ”Radio”-knapperne i bunden er ikke altid lige til at få synligt øje på.

Når du søger, er det gjort, så søgefunktionen er identisk, hvad end du søger efter eget musik eller musik i Apple Music. Det gør, at du, mens du er inde i søgefunktionen, skal sortere i, hvorvidt du vil søge efter dit eget musik eller den musik, der finde i Apple Musics bibliotek.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt