Sennheiser OCX 686

Sennheiser Sport.

Til løb, cykling, aktiv livsstil og fysisk træning…

OCX_686G_rolled_cable_RGB_red

Så er der en ny generation af Sennheisers sportshøretelefoner på gaden. Vi har kigget nærmere på dem og haft den ene model på testbænken.

Som i de forrige generationer består serien af fire modeller, som er udviklet specielt til sport og aktivt brug. Der er mange ligheder med de tidligere modeller, men der er også sket en del siden vi sidst havde fat i dem her på Headgear.

Tidligere var serien lavet i samarbejde med Adidas, men denne gang er Sennheiser gået solo og lavet en helt ny serie. Men dog, som sagt, er mange erfaringer taget med. Og det er en god ting, for det har altid været super gode høretelefoner.

Fælles for de fire modeller er, udover den meget vilde grønne farve, at de er vandbestandige, holdbare og meget behagelige. Der er fokuseret meget på sport, så som løb og cykling, og derfor har pasform, vindstøj og mikrofoni været vigtige elementer i udviklingen. Ligesom de alle er overtrukket med SteriTouch®, som er en antibakteriel behandling, der gør, at de forbliver hygiejniske i hele produktets levetid, selvom de bliver udsat for mere sved end de gennemsnitlige høretelefoner.

MX 686 er en ear-bud, som dog har fået et lille overtræk, der gør at den lukker lidt tættere i øret end en almindelig ear-bud. Desuden er der en lille gummi2bøjle, der kan skubbes op og ned for at tilpasse den øret, så den bliver siddende, hvor den skal.

square_louped_MX_686G-sq-01-sennheiser

CX 686 er en traditionel in-ear høretelefon, der ligesom MX 686 har en gummibøjle, der holder den på plads.

square_louped_CX_686G-sq-01-sennheiser

PMX 686 er sådan set en ear-bud ligesom MX 686 er det, men den er udstyret med en bøjle der går rundt om nakken for at holde den på plads. En ret smart løsning frem for at bøjlen går hen over hovedet, som på de fleste andre høretelefoner. På den måde kan den nemlig bruges sammen med en cykelhjelm.

square_louped_PMX_686G-sq-01-sennheiser

OCX 686 er den model, som vi på Headgear har fået at lege med, og den som jeg derfor vil fokusere på i resten af anmeldelsen.

square_louped_OCX_686G-sq-02-sennheiser

Flere af dens features vil også gøre sig gældende på de øvrige modeller, da de er bygget op omkring samme enhed, ledning, betjening, materialer og tilbehør.

Hvad er med i pakken?

Sennheiser OCX 686 i kasse

OCX 686 kommer i en fin plastikæske, der umiddelbart ikke adskiller sig fra de fleste andre høretelefoner på markedet. Og kassen indeholder også lige præcis hvad man kan forvente. Udover høretelefonerne i sig selv, finder man gummipropper i tre størrelser, en clips til at sætte ledningen fast på tøjet og en lille pose til at transportere dem i. Ikke noget nyt under solen der. Og dog, for der er et par små detaljer. Gummipropperne er som tidligere fortalt behandlet med et materiale som Sennheiser kalder SteriTouch®. Det holder høretelefonerne hygiejniske og neutralisere sved, så de ikke bliver ulækre og skadelige for ørerne. Mit kendskab til bakterier og adgang til test af do, er desværre meget begrænset, så jeg må tage deres ord for at det virker.

Posen til at opbevare dem i er lavet af et hurtigttørrende materiale, så det skulle være rimeligt safe at putte høretelefonerne i posen og proppe med ned i sportstasken sammen med dit svedige træningstøj.

Selve høretelefonerne

Kvalitetsfeelet på OCX 686 er nøjagtigt som jeg forventede det fra Sennheisers side. De føles rigtigt lækre og robuste uden at virke unødigt tunge eller klodsede. Kablet er meget grønt og lidt gummiagtigt og fladt, hvilket gør, at kablet ikke ”knudre” ret meget sammen, selv hvis de har ligget i jakkelommen længe. Desuden er der stort set ingen mikrofoni. Det vil sige, at selvom man løber og kablet hopper op og ned og gnider mod tøjet, er støjen ind i øret minimal.

Kablet er desuden forstærket, så det kan holde til, skal vi kalde det, hårdt brug.

Det er tydeligt, at Sennheiser kan deres kram og ved, hvad deres produkter bliver brugt til.

Udformningen på OCX 686 er lidt speciel. Den har en bøjle der går rundt bagom øret. Personligt synes jeg, det er rigtigt behageligt, og det gør, at de både sidder rigtigt godt. Desuden er trækket i øret, hvis kan rumsterer lidt med kablet , meget mindre end på almindelige in-ears.

OCX 686 har, som det efterhånden er standard, fjernbetjening på kablet. Hvad der ikke er standard er, at de kan fås kompatible med enten Android/Blackberry/Windows eller iPhone/iPod.

Den jeg fik tilsendt var desværre lavet til Android, hvilket er lidt ærgerligt, da jeg er Apple-bruger. Jeg har naturligvis testet dem på en Android, og alle knapper virker naturligvis nøjagtigt, som de skal.

Lyden

Med alt det fokus på at kunne holde til at blive brugt til sport, har der så overhovedet været tid til at arbejde med lydkvaliteten, kunne man tænke, (hvis aldrig man havde hørt om Sennheiser før). Men Sennheiser kan deres kram, og man får en ganske hæderlig lyd i OCX 686. Bassen er fyldig uden at være overvældende, vokalerne er rimeligt nærværende og toppen er blød omend en smule afrundet. Jeg må selvfølgelig være ærlig. Til prisen kan man få in-ear høretelefoner der lyder bedre. Men lydkvaliteten på OCX 686 er absolut over middel, og når man husker på alle de øvrige ting, man får med i pakken, som man ikke vil få andre steder, er det faktisk rigtigt flot.

Jeg har lyttet rigtigt meget på dem, både under træning, men også bare som almindelige høretelefoner. De er meget behagelige at have i, også i længere tid af gangen, og lyden er virkelig god. Det er ikke altid den høretelefon (eller højttaler), der er mest afslørende og nøjagtig, der er den sjoveste at lytte til, eller den mest behagelige at lytte til i lange perioder. Og her synes jeg Sennheiser OCX 686 rammer hovedet på sømmet. For de ér lækre at lytte på, og jeg savner som sådan ikke noget, mens jeg lytter på dem. Det er først, når jeg skifter over til nogle af mine reference høretelefoner, at jeg lægger mærker til at have ”manglet noget”.

Og det er et stort plus i min bog.

Pristjek på Sennheiser OCX 686

Dagligt opdaterede priser på Sennheiser OCX 686.

Forhandler Land Pris Totalpris Læs mere

Plusser

Behagelige

Virkeligt holdbare

Lydkvaliteten

Gode til løb og anden motion

Optimeret til flere smartphones

 

Minusser

Designet er ikke for alle

 

Point

Lydkvalitet 4/5

Det er ikke den mest nøjagtige og præcise lyd jeg har hørt, men vi skal også tænke på hvad de er beregnet til. Sammenlignet med andre ”løbe-høretelefoner” er lydkvaliteten langt over middel.

Komfort 4/5

Alles hoveder og ører er forskellige, men i mine ører sidder de nærmest perfekt. Eneste anke er, at jeg finder det svært at finde kompromisset til løb. Bruger jeg den gummiprop, der lukker bedst, og dermed lyder bedst, får jeg mere mikrofoni, altså støj ind i øret. Trafikken bliver lukket ude, hvilket jeg synes er lidt farligt, når jeg løber rundt i København. Men bruger jeg en mindre, mister jeg lidt bas og fylde i musikken, og de sidder ikke lige så godt fast i øret.

Pris 4/5

Jeg synes prisen er helt fair. Mange vil have tendens til at købe en billig høretelefon til løb og træning, fordi de regner med, at de alligevel går i stykker hurtigt, og derfor ikke vil ofre alverden på dem. I den sammenhæng er Sennheiser OCX 686 en dyr høretelefon. Men hvis deres holdbarhed er på niveau med deres tidligere generationer, er de næste uopslidelige og kan holde til næsten hvad som helst.

Udseende 2/5

Selve høretelefonen er egentligt ret flot lavet, men jeg er ikke stor fan af neon-grøn. Og det er pt. den eneste farve de kan vælges i.

Samlet vurdering 14/20

Sennheiser OCX 686, og hele deres sports serie for den sags skyld, er stadig referencen for høretelefoner til aktivt brug. Det er de mest gennemarbejdede og pålidelige arbejdsheste. Helt sikkert min go-to høretelefon til løb.

 

Specs:

Kabellængde                      1,2 meter

Vægt                                    23g

Frekvens                            18-20.000Hz

Impedans                           20 Ω

Lydtryk                               120dB

THD                                     <0,5%

3 comments on “Sennheiser OCX 686

 1. Flemming Hansen

  Du skriver at du testet dem på en Android, og alle knapper virker naturligvis nøjagtigt, som de skal.
  Det er ikke korrekt, for jeg Har en sony xperia z3 compact.
  Og på den virker midter knappen ikke som den skal,for på midter knappen skal den ved 1 tryk pause og play. Men det gør den ikke, den skruer op for for lyden.
  Venstre og højre knap gør det de skal. Skrue ned og op for lyden.
  Men det er klart et stort minus at midter knapper kun vil skrue op for lyden.
  Jeg har afprøvet den på min arbejdes tlf som er en samsung galaxy alpha og på den virker alle knapper som de skal, venstre skruer ned og højre skruer op.
  Og midter knapper pause og play ved 1 tryk og ved 2 tryk rykker den 1 nr frem.
  Men det er kun på samsung galaxy modeller den virker fuldstændig korrekt.
  Det synes jeg er en skam og virkelig træls, for det er virkelig et super godt produkt.
  Og jeg kan ikke for hvorfor Sennheiser kun har søger for at den kun virker fuldstændig korrekt med samsung galaxy. Nu har vi Android bruger sukke efter fuldt kompatibelt fjernbetjening og så vil de kun tilfredsstille samsung galaxy bruger.
  De kunne sælger rigtig mange af den her model hvis de nu havet gjort den 100 % kompatibelt og korrekt virksom med alle Android mobil telefoner.
  Forklaring og begrundelse savnes fre Sennheiser.
  Kom nu Sennheiser få nu kontakte de andre mærker sony htc og så videre og få dem til at rette i deres software så den midter knap kan komme til at virke korrekt.
  I har fået overtalt samsung og fået dem i et samarbejde så jeres nye produkt virker korrekt, så hvorfor har i ikke fået de andre producenter med???

  • Munk

   Hej Flemming

   Tak for din tilbagemelding.

   Jeg har talt med Sennheiser om det, og her er hvad de svarede:

   “Alle vores G-produkter virker med Android. Dog kan vi ikke garantere 100% kompatibilitet, da det også afhænger af den enkelte producents specifikationer for funktioner med fjernbetjening. Men som udgangspunkt er 99% af alle Android dækket ind. Z3 er desværre en af de modeller, som vi oplever vanskeligheder med. Vi samarbejder med Sony Mobile om at løse problemet.

   Selv om der er listet flere muligheder på vores hjemmeside, er der ikke tale om flere varianter af samme produkt. Det er et og samme produkt til alle android telefoner. Jeg skal beklage forvirringen her. Til info kan man på vores hjemmeside finde en guide netop til at matche hardware op med vores headsets: http://da-dk.sennheiser.com/telephone-headset-compatibility

   Jeg håber du kan bruge svaret, ellers er du naturligvis velkommen til at skrive igen.

   Med venlig hilsen
   Kim Munk
   Headgear.

   • Flemming Hansen

    Jeg har yderligere en kommentar.
    På HTC one m7 kan mand ikke skrue op og ned for lyden.
    Eksempel når du vil skrue ned for lyden skifter den musik nr tilbage,
    Og når du vil skrue op for lyden så skifter den et musik nr frem.
    Det er godt nok træls idet jeg synes det at kunne skrug ned og op for lyden er den vigtigste funktion at have på et hardset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt