Sennheiser Adidas Sports 685 serien

Høretelefoner til løb

 

Løb er og bliver danskernes fortrukne motionsform, og med god grund. Et par sko på fusserne og så ud af døren, det er alt der skal til. Men mange af os kan have lidt svært ved at motivere os selv når regnen pisker mod ruden og temperaturen falder.

For mig hjælper det betydeligt at have iPod`en fuld af gode numre og et par fede høretelefoner.

 

Men hvilke høretelefoner skal man vælge til løb?

 

Et godt bud kunne være Sennheisers Sportsserie som de har lavet i samarbejde med Adidas. Vi har tidligere her på headgear.dk omtalt Sennheiser Adidas CX 680, som stadig er et virkeligt godt bud, men der er nu flere og nyere modeller, og der er garanteret også et sæt der passer dig.

 

Herunder vil jeg forsøge at give et overblik over deres fem forskellige modeller, så du kan finde de helt rigtige.

 

Alle fem modeller ligger i samme serie, og kan fås i med det karakteristiske mørkeblå kabel. Selve huset på høretelefonerne er sølvgråt med sorte detaljer. Men hvad er det der skiller dem fra hinanden?

 

CX 685 Sports

CX 685 sports

Sennheiser Adidas CX 685 Sports

CX 685 Sports er den nye version af den CX 680 vi tidligere har omtalt her på headgear.dk, men der er nogle ret vigtige forskelle på de to generationer. For det første er der ikke længere knapper på ledningen. Afhængig af hvem man spørger kan det være en god eller en dårlig ting. Det kan naturligvis være irriterende ikke at kunne styre sin afspiller, hvis man vil skrue op eller ned, eller skifte nummer. På den anden side kan knapperne også bare være i vejen når man løber. Boksen med knapperne er jo en lille klods, der vejer mere end kablet i sig selv, og kan blive lidt irriterende hvis den hopper op og ned for hvert skridt man løber. Desuden kan man jo bare placere sin afspiller et sted hvor man kan betjene den.

For at CX 685 Sports kan sidde bedst muligt, har den ligesom sin forgænger en lille gummipal der holder den fast. Sennheiser kalder nu funktionen slide-to-fit, fordi den i forhold til sin forgænger nu kan glide frem og tilbage for at få den til at passe perfekt til dit øre.

CX 685 Sports er en in-ear høretelefon, der er lavet specielt til løb og der medfølger propper i tre forskellige størrelser, så den kan side perfekt. Det betyder at den lukker af i øregangen, hvilket giver dig en bedre lyd og i særdeleshed i bassen, men det betyder også at du lukker ret meget lyd ude. Det kan være praktisk til mange formål, for eksempel i træningscenteret, eller hvis du bruger dem for eksempel i bussen. Men det gør den også lidt farlig at løbe med i trafikken. Sennheiser anbefaler ikke CX 685 Sports til udendørs træning. Jeg har dog selv løbet med in-ears i mange år, og har fundet dette lille trick: – Jeg bruger en prop der er lidt mindre end hvad den burde være, hvis den skulle sidde og lyde allerbedst. På den måde får jeg komforten af og det meste af lydkvalteten fra en in-ear, og kan stadig høre trafikken omkring mig.

Forhandler Land Pris Totalpris Læs mere
Pixmania 0,00 44,80 Gå til butik

 

MX 685 Sports

MX 685 sports

Sennheiser Adidas MX 685 Sports

MX 685 Sports ligner på de fleste punkter CX 685 Sports. Samme kabel, samme farve, samme slide-to-fit funktion. Men MX 685 Sports er lavet til at løbe med udendørs. Det vil sige at det ikke er en in-ear med en såkald ear-bud. Med ear-bud menes en høretelefon der ikke slutter helt tæt, og som ikke presses ind i øregangen. I stedet sidder den i kanten af øret. På samme måde som de høretelefoner der tidligere fulgte med iPod og iPhone. Ear-buds lyder generelt ikke så godt som in-ears, da de ikke slutter tæt og bassen derfor bliver lidt mindre fyldig. En anden ting som tit er et problem med den type høretelefoner er at de let falder ud. Det har Sennheiser dog løst med deres slide-to-fit, og man kan faktisk også få den til at sidde ret stramt ind mod øret så bassen bliver helt fornuftig. MX 685 Sports er helt oplagt til dig der skal bruge dine høretelefoner når du løber eller cykler rundt i trafikken.

Forhandler Land Pris Totalpris Læs mere
Pixmania 0,00 44,80 Gå til butik

 

OCX 685i Sports

OCX 685i sports

Sennheiser Adidas OCX 685i Sports

OCX 685 Sports er en in-ear model på samme måde som CX 685 Sports, men dens fit er lidt anderledes. I stedet for slide-to-fit funktionen, har den en blød bøjle der går rundt om øret. På den måde hjælper øret med til at holde den fast, men uden at trykke op nedefra, som på de to ovenstående modeller. Personligt er jeg ret glad for denne måde at gøre det på, da det også betyder at når kablet hopper under træningen, så river det ikke ned i høretelefonen, men blot på øret, hvilket på ingen måde genere. Det gør det også oplagt at trække kablet om på ryggen, hvilket jeg synes genere mindst muligt.

I`et i navnet OCX 685i Sports indikere at den er udstyret med en tre knaps remote med mikrofon, så man kan styre sin iPod, med de fordele og ulemper det så medfølger. Dog går den funktion lidt i fløjten, hvis du trækker kablet bag om ryggen. Da der her igen er tale om en in-ear, skal du stadig være opmærksom på hvor sikker du er i trafikken, da den lukker lige så meget støj ude som dens bror CX 685 Sports.

Forhandler Land Pris Totalpris Læs mere
Pixmania 0,00 44,80 Gå til butik

Desuden kan OCX 685i Sports udover den blå finish også fås i hvid.

 

PMX 685i Sports

PMX 685i sports

Sennheiser Adidas PMX 685i Sports

Med PMX 685i Sports går vil over i en lidt anden afdeling – og så slet ikke alligevel…

Der er sådan set også tale om en ear-bud, men den adskiller sig dog lidt fra MX 685 Sports, idet den er monteret på en bøjle. Bøjlen kan ikke justeres, og skal gå rundt om nakken. Når den sidder på den måde hopper den ikke ret meget, passer til stort set alle størrelser hoveder, og får høretelefonen til at sidde godt og ens hver gang. Det betyder også, i modsætning til stort set alle andre høretelefoner med bøjle, at du kan bruge den sammen med en cykelhjelm.

Igen fortæller i`et i navnet at der er mikrofon og knapper på ledningen.

Derudover er dens opbygning og muligheder de samme som MX 685 Sports.

Forhandler Land Pris Totalpris Læs mere

 

PX 685i Sports

PX 685i sports

Sennheiser Adidas PX 685i Sports

Her har vi nok fat i den mindst populære af de fem modeller. Der er sådan set tale om en høretelefon er er stort set identisk med ovenstående PMX 685i Sports, men i stedet for at bøjlen går rundt om nakken, er det en justerbar bøjle der går hen over hovedet, ganske som den gør på en helt almindelig høretelefon. Det gør at PX 685i Sports i mine øjne, ligger sig lige imellem en almindelig høretelefon og en sports-høretelefon. Om du er til at bøjlen går den ene eller den anden vej, er naturligvis en smags sag, men jeg tror de fleste løbere vil give mig ret i at en bøjle hen over hovedet, ikke altid er det mest praktiske.

PX 685i Sports har knapper og mikrofon på kablet og kan ligesom OCX 685i Sports også fås i hvid.

Forhandler Land Pris Totalpris Læs mere

Løberens valg

Der er vel lige så mange meninger om høretelefoner til løb, som der er løbere, så hvilken model der egner sig bedst, vil jeg lade være op til den enkelte, men håber denne guide har været en hjælp.

Der er naturligvis også mange andre gode høretelefoner til løb, og vi vil her på siden komme tilbage med flere modeller løbende. (fik I den, løbende J)

En af grundene til vi anbefaler Sennheiser/Adidas modellerne er, at der er så mange modeller, der alle komme med fits i flere størrelser. De er ekstremt holdbare og kan klare mosten, og kan som noget helt specielt vaskes. Når de er blevet svedige og nusset, skal de bare under rindende vand. Det vil ikke mange andre kunne klare.

Video: Sennheiser Adidas 685 serien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt