Panasonic RP HTX-7 høretelefoner

Retrodesign, komfort og god lyd!

I jagten på et par rigtigt godt hovedtelefoner, kan man let komme til at overse et par guldkorn i mængden af over-hypede designer-høretelefoner med kendte produceres navne på.

Således kan det også nemt gå, med denne lille perle fra Panasonic.

Og det er sådan set helt forståeligt. Høretelefoner som Beats by Dre, SMS by 50 Cent og Scullcandy er blevet utrolig populære, og deres designs er da også lækre, og deres marketingafdelinger har været på overarbejde, for at få de rigtige sports, film og musik-stjerner til at have dem på, på de helt rigtige tidspunkter. Panasonic RP HTX-7 lever et mere stille liv i skyggen af den store stjerner, og bliver primært (i hvert fald i Danmark) solgt i trendy tøjbutikker. Designet leder tankerne tilbage på de store ørebøffer sundhedsplejersken gav en på, til den obligatoriske høretest i folkeskolen.

Men betyder det så, at vi på forhånd kan se bort fra den, i jagten på den helt rigtige hovedtelefon?

-På ingen måde.

Panasonic RP HTX-7 høretelefoner

RP HTX-7 er en fremragende høretelefon.

Men den går sine egne veje. Hvor mange af de store mærker i dag, foretrækker at booste bassen, for at give en mere imponator-lyd, med masser af power og fest og ballade, går Panasonic den anden vej.

Eller måske rettere, de bliver hvor de er.

Panasonic betegner selv RP HTX-7 som en monitor høretelefon. Og som jeg forstår ordet monitor, så skal der være tale om en høretelefon der skal gengive det signal den får ind, hverken mere eller mindre. Der skal ikke skrues hverken op eller ned for bas, diskant eller på andre måder rodes ved lyden. Og det lader til, at Panasonic deler den opfattelse med mig.  RP HTX-7 afviger fra de fleste af dens konkurrenter, ved at være ekstremt frekvenslineær. Det betyder at der ikke nødvendigvis er så meget bas, som der for eksempel er i et par Beats by Dre, men til gengæld er der meget mere sammenhæng i lyden. Niveauerne er tilpasset hinanden, og stemmerne får lov at stå frem og klinge flot i samspil med resten af lydbilledet.

Panasonic RP HTX-7 er bestykket med en 40mm enheder (i hver side) med Neodynium magnetspole, og et system som Panasonic kalder XBS. Det er ikke meget information de vil af med, i forbindelse med XBS, men det skulle angiveligt stå for Extended Bass System, og give en bedre bas. Men altså uden at bassen bliver for dominerende og overtager fokus fra musikken. Bøjlen hen over hovedet er lavet af aluminium og er betrukket med læder. Det giver høretelefonen et rigtigt godt feel, og den oser af kvalitet. Kopperne kan fås i flere farver, og er kun lige netop så store at de kan lukke rundt om ørene. Afhængig af dine øres størrelse, forstås. Kablet er kun monteret i den ene side (venstre) og er 1,2 meter langt, så det kan nå ned til din mobil eller din iPod i lommen, og stadigvæk være langt nok, til at du kan tage den op og skifte nummer uden at rykke i ledningen.

Ledningen er monteret med et standard 3,5 mm jack, som måske ser lidt gammeldags og klodset ud, men forhåbentligt betyder det, at der kan holde til lidt mere, end de nye flot designet stik, som så ofte går i stykker.

Til de lidt mere nørdede læsere, kan jeg nævne af frekvensgangen går fra 7Hz – 22kHz, og den har en nominel impedans på 40 Ohm.

På mere mundret dansk betyder det, at hele frekvensområdet, fra den dybeste bas til den højeste diskant er dækket ind, endda med margen, og at den er let at drive, så den lyder så godt som muligt, på en helt almindelig mobiltelefon eller iPod.

Test af af Panasonic RP HTX-7

Panasonic har fået flere rigtig flotte tests, blandt andet blev de valgt som Product of the year i kategorien Best on-ear up to £ 50, i Europas største Hi-Fi magasin What Hi-Fi? I 2012.

Se testen fra What Hi-Fi? her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt