Fanny Wang 1001

Fanny Wang, den originale kopi

 

Der er ingen tvivl om når man ser Fanny Wang 1001, at de er stærkt inspireret af Beats by Dre Solo. Der er som sådan ikke tale om et kopiprodukt, men der er i den grad tale om et produkt der ligner. Størrelsen ligner, koppen ligner, kablet ligner, men der er trods alt også en del forskelle.

En af de ting man vil lægge mærke til først på Fanny Wang er, at den er sammenklappelig på samme måde som Beats by Dre. Solo. På hver side af bøjlen sidder et lille metalhængsel, der gør det muligt at folde den sammen, så den fylder mindre i tasken. Når den er foldet sammen er den også mindre udsat for at knække, i en taske fyldt med andre ting. Lægger man den samtidig ned i den medfølgende pose, bliver den også mindre ridset. Posen er super blød, og kan også bruges til at tørre fedtfingre af den højglanslakeret bøjle med.

 

Koppen er helt rund og sidder på øret, igen ligesom Dres Solo. Men på Fanny Wang er koppen lidt mindre. Hvorvidt det er bedre eller værre at koppen er mindre, er naturligvis op til den enkelte. Der er flere fordele ved at have en såkaldt on-ear høretelefon. Udover at den fylder mindre er det også at du stadig har lidt mere fornemmelse af, hvad der foregår omkring dig, end du ville med en, der slutter til rundt om øret, eller en in-ear for den sags skyld.

 

Fanny Wang, den sociale høretelefon

 

Kablet er lidt specielt på Fanny Wangs høretelefoner.

Ved første øjekast kan det ligne et hvilket som helst andet kabel, men det er det ikke. Det sidder for det første ikke fast, som det gør på langt de fleste hovedtelefoner. Det sidder med et 3,5 mm jack. Det er rigtigt smart, da samlingen mellem høretelefon og kabel ofte er et svagt led og derfor kan knække. Skulle det ske på Fanny Wang, kan det let skiftes ud.

Derudover er der en hos Fanny Wang, der har tænkt smarte tanker. Der er på kablet et lille Y med et 3,5mm hun-jack, der gør det muligt at koble et ekstra par høretelefoner på. Så nu kan din kammerat stikke sine høretelefoner direkte på dit kabel og lytte med. Altså noget så specielt som en social høretelefon. Det er lavet på en måde, så du ikke kan høre forskel på om der er koblet et eller to høretelefoner på din iPod.

 

”Kopien” er bedre end ”originalen”

 

Jeg startede med at omtale Fanny Wang som en original kopi af Beats by Dre Solo, hvilket jeg også lidt synes de er. Der findes på nettet mange kopier af Dr. Dres høretelefoner. Kopier der giver sig ud for at være den ægte vare, med logoer der ligner og  indpakninger der gør det svært at se om man har gjort en god handel eller er blevet taget ved næsen.

Det gamle ordsprog om at, hvis noget lyder for godt til være sandt, så er det det i reglen også, gælder i sandhed her. Hold for eksempel øje med om sidens tekst lyder som noget der er skrevet på engelsk og siden kørt igennem Google-translate. Hvis det er det – Hold dig væk!

 

Det er der dog på ingen måde tale om her. Fanny Wang giver sig ikke ud for at være noget den ikke er. Bevares, den er  stærkt inspireret, men den er ikke nogen kopi. Fanny Wang har deres egne ideer om design, features og lyd, som de står ved.

 

Lyden på Fanny Wang ligner faktisk ikke Beats by Dre ret meget. Bassen er meget mere tilpasset og slet ikke så fremtrædende, mellemtonen er crisp  og diskanten dejligt velopløst uden at være skarp. Det er en musikalsk høretelefon som giver dig masser af musikglæde. Det er som sådan ikke den mest detaljeret høretelefon, men dog langt mere detaljeret end Beats by Dre.

 

Designmæssigt vil Fanny Wang kunne kæl de fleste lige så godt som en hver anden designerhøretelefon. Den fås i sort, hvid, rød og pink højglans.

 

Tilbage står naturligvis spørgsmålet, om der er lige så mange street points i Fanny Wang, som der er i Beats by Dre.

De fleste vil nok sige nej, da Beats af mange vil blive betragtet som ”den originale”.

Jeg vil dog sig, at der burde være flere. Fanny Wang ser lige så godt ud, spiller bedre og koster mindre. Og hvis ikke design, lydkvalitet og penge til overs burde give street point, så ved jeg snart ikke…

 

Fanny Wang laver p.t. tre modeller. Den her omtalte 1001, en aktiv 2001 med Bass Boost og en aktiv 3001 med Bass boost og støjreduktion.

Disse kan vi eventuelt vende tilbage til en anden god gang.

 

Link til Fanny Wangs hjemmeside

 

 

Link til test af Fanny Wang

 

 

Link til Toutube video der sammenligner Fanny Wang og Beats by Dre Solo.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt