Denon AH-D600 over-ear høretelefon – test og anmeldelse

Review Overview

Samlet vurdering 8

Overall: 8.00 / Bastung luksusmodel fra Denon

For mange vil Denon være et relativt ubeskrevet blad indenfor høretelefoner. Det er der flere gode grunde til, og ingen af dem har med kvaliteten af produkterne at gøre. I Danmark er Denon i de sidste mange årtier alene blevet forhandlet af Hi-Fi Klubben, så hvis man ikke går i Hi-Fi Klubben er der en pæn sandsynlighed for at man aldrig hare hørt om Denon. Hertil kommer at der i en periode slet ikke blev solgt Denon hovedtelefoner i Danmark. Den meget populære 50-serie (med topmodellen AH-D750) udgik af produktion for over 10 år siden.

Denon AH-D600 høretelefon

De seneste 5 år er Denon dog kommet stærkt tilbage med et betydeligt sortiment af både in-ears, bluetooth sportsmodeller og helt store Hi-Fi høretelefoner. Særligt de nu udgåede modeller AH-D2000, AH-D5000 og AH-D7000 er i audiofile kredse kendt som ekstremt vellydende høretelefoner, som til gengæld ikke er skabt til mobil brug. Da X000 serien udgik blev de enkelte modeller erstattet af AH-D7100, AH-D600 og AH-D340, som dog ikke har vundet anmeldernes hjerter i helt samme grad.

Pristjek – find den bedste pris på Denon AH-D600

Prisen på Denon AH-D600 har taget noget af en rutchetur over det seneste år. Fra en intropris på kr. 3000 til en normalpris på 3800 lå de i en periode til en nedsat pris på kr. 2200, men er i skrivende stund nede på kr. 1499, hvis man køber dem hos importøren Hi-Fi Klubben. Det er selvsagt en meget stor forskel, og det vil også få indflydelse på vurderingen af høretelefonens meritter, at den skal holdes op mod langt billigere alternativer end det var tilfældet for et års tid siden.
I tabellen nedenfor opdateres prisen dagligt.

Forhandler Land Pris Totalpris Læs mere

Design og features på Denon AH-D600

AH-D600 er en STOR høretelefon. Vi er ubetinget ovre i en model som er tiltænkt hjemmebrug mindst lige så meget som brug med transportabelt udstyr. Bøjlen er lavet af solid plastik som på indersiden er foret med blødt skum. De to kopper er store og i særdeleshed dybe og har inderst nogle meget bløde puder af memory-skum beklædt med meget blødt imiteret læder med synlige syninger. AH-D600 er meget solidt bygget, og til trods for at materialet hovedsagelig er plastik, er man ikke i tvivl om at de nok skal holde længe. Man får helt klart følelsen af at det er lækkert lavet, mere end at det er luksuriøst, som eksempelvis en B&W P7.

Denon AH-D 600 over-ear høretelefonDer medfølger to kabler, som let kan udskiftes, da der på hver kop er et mono minijack stik som man blot monterer med det kabel man ønsker at benytte. Det ene er til mobil brug, har den sædvanlige fjernbetjening til iOS produkter og er tyndt og fleksibelt. Det andet kabel er et old-school stofbeklædt high-end kabel lavet i OFC kobber med tungt forgyldt 6,3 mm jackstik. I høretelefon enden sidder der et stik ind i hver kop, som er meget lette at skifte kabel på og næppe vil give anledning til problemer med defekte forbindelser.

De dybe kopper kombineret med den tykke læderbeklædte formskum sikrer en meget høj grad af isolation fra omgivelserne, men også en god isolation til omgivelserne, så man ikke generer eksempelvis sine medpassagerer i offentlig transport. Til gengæld vil du næppe kunne undgå et par henkastede blik fra medpassagerer, da AH-D600 er en ganske markant model, som man ikke kan undgå at lægge mærke til. Vi støder vist ikke nogen ved at slå fast at det er svært at betragte den som en designperle.

Komfort

Denon AH-D600 Official photoAH-D600 klokker ind på lige over 350 gram og vejer altså næsten det dobbelte af vores tidligere anmeldte Sennheiser Momentum. Vægten til trods sidder hovedtelefonen nærmest fløjlsblødt om ørerne, og det forekommer i første omgang som om kopperne blot svæver rundt om ørerne. Det skyldes både at konstruktionen med bøjlen er ganske stor, men også at de enkelte kopper er så store at de kan omslutte selv store ører uden at trykke generende nogen steder. Som tiden går kan vægten dog godt få betydning, og efter længere tid kan de godt føles en smule tunge.

Det er dog værd at bemærke, at en stor del af vægten sidder yderligt, hvilket medfører at kopperne kan få momentum selv når man svinger hovedet langsomt og de kan nærmest få deres eget liv hvis man forsøger at bevæget sig mens man har dem på. Det kan altså ikke anbefale at benytte denne model fra Denon til aktiviteter som kræver bevægelse.

I fin overensstemmelse med den store størrelse, er det muligt at justere bøjlen, så hovedtelefonen passer til selv den største hovedstørrelse. Justeringsmekanismen kører glidende og let. Man kan spekulere på om justeringsmekanismen vil miste spændstighed over årene, men det er ikke noget vi har oplevet endnu på de modeller vi har set.

Lydkvalitet

Lyden i AH-D600 minder meget om det indtryk man kan få ud fra designet – den er stor og svulstig. Der er helt klart tale om en hovedtelefon som er tiltænkt både audiofil hjemmebrug og som godt kan bære at blive sat til anlægget derhjemme, når lyden skal være god, samtidig med at den kan benyttes på togturen.

Samlet set er gengivelsen fyldig, med en stor fornemmelse af rum, og med en ubetinget fokus på basgengivelsen. Uden at vi er ovre i kategorien af deciderede ødelæggende basboostede høretelefoner som de populære modeller fra Beats by Dre så er der ingen tvivl om at denne model fra Denon har en overvægt af bas i gengivelsen. De store fokus på fyldig bas gør at diskant og mellemtone til tider kan træde så meget i baggrunden, at gengivelsen mister balance, og bassen kan have en “svampet” karakter, som gør at musikken bliver lidt mere blød og rund i det, uden den fornødne attack og sprødhed.

Til nogle typer af akustisk og elektronisk musik fungerer den tunge bas udmærket, men særligt ved gengivelse af kvindevokaler savner man den renhed man kan få i mere neutrale høretelefoner i samme prisklasse.

I de fleste tilfælde er det dog imponerende så velafbalanceret den samlede lydgengivelse er, når man tager den kraftige base i betragtning. Vi må også give Denon respekt for ikke at være faldet i den klassiske fælde med at kompensere for en forhøjet bas med at skrue tilsvarende op for diskanten for at forsøge at udligne det til en mere “dynamisk” oplevelse, som flere andre producenter benytter sig af. Det ender stort set aldrig godt.

Konklusion

AH-D600 er en svær hovedtelefon at sætte i bås. Opbygningen, designet og kabelvalget bærer udpræget tegn på at være rettet mod det audiofile hjemmemarked hvor Hi-Fi entusiaster lytter på referenceudstyr og dedikerede høretelefonforstærkere. Det stemmer dog ikke rigtig overens med at Denon har valgt at fokusere så meget på bassen, at gengivelsen ikke kan siges at være neutral, hvilket ofte efterspørges af det audiofile marked.

Samlet set ender vi med en høretelefon som er yderst behagelig at have på, meget behagelig at lyttet til, og som sandsynligvis vil holde nærmest evigt. Som det vil fremgå af vores stortest af over-ear modeller, lader den dog lidt tilbage at ønske sammenlignet med de mere neutrale modeller.

Endelig er der spørgsmålet om prisen. Til den normale vejledende udsalgspris i Danmark på kr. 3800 er det svært for alvor at anbefale AH-D600. Der er ganske enkelt for mange god alternativer i den prisklasse til at Denon kan følge med. Til den pris ville vi ende med en vurdering omkring 6-7 ud af 10. Nu er sagen så den, at prisen i lang tid har været sat ned til kr. 2200, hvor Denon begynder at kunne konkurrere med alternativerne, og vores vurdering nok ville ligge på et lille 8-tal. Med den seneste prisnedsættelse til 1499, der så vidt vides er permanent, trækker Denon dog pænt fra mange af konkurrenterne og ender et sted mellem et stort 8-tal og et lille 9-tal.

Uanset hvor urimelig meget man egentlig får for sine 1500 kroner, ender vi trods alt på et stort 8-tal, da utroligt vellydende og langt mere neutrale alternativer kan fås for blot 500 kroner mere. Er du til fuldvoksen lyd med stort rum og rigelig bas, vil AH-D600 dog nok være det perfekte valg for dig.

Positivt

 • Solid byggekvalitet
 • God fyldig lyd
 • Lækre udskiftelige kabler
 • Efterhånden nede i en yderst rimelig pris

Negativt

 • Ikke så velegnede til transportabelt udstyr grundet størrelsen
 • Ikke den mest neutrale gengivelse, med den kraftige basfokus

Anmeldelser og test af Denon AH-D600

Specifikationer

 • Type : Lukket, dynamisk hovedtelefon
 • Frekvensgang : 5-45.000 Hz
 • Følsomhed : 108 dB/mW
 • Maksimalt indgangssignal: 1,8 Watt
 • Nominel impedans : 25 ohm
 • Kabel længde: 3 meter tykt stofbeklædt kabel i OFC kobber
 • Tilslutning : 6,35 mm forgyldt stereo-jack eller 3,5 mm minijack
 • Vægt : 365 gram ekskl. kabel
 • Farve : Sort
 • 50 mm membran i Free Edge Nano Fiber

2 comments on “Denon AH-D600 over-ear høretelefon – test og anmeldelse

 1. Dude

  “13 års professionel erfaring….Høretelefonerne”
  Virker ikke særligt professionelt at kalde hovedtelefoner for høretelefoner.
  Jaja, det er lige blevet godkendt iflg Dansk Sprognævn, osv osv.

 2. Kim F

  Den er nu ikke helt skæv… mere end 13 års erfaring med Hi-Fi – og langt længere erfaring med det danske sprog, om end mildest talt ikke på professionelt plan.

  Vi benytter i flænge “høretelefoner” og “hovedtelefoner” fordi det er hvad vores læsere selv bruger til at betegne de små højttalere vi smækker på ørerne. Hvis du spørger Google (og det gør du jo nok ikke) så viser det sig at over dobbelt så mange kalder det for høretelefoner som hovedtelefoner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt