AIAIAI Tracks

Et gensyn med et ikonisk design

 

Tilbage i starten af 90´erne da jeg blot var en lille purk, var den vildeste gadget man kunne i nærheden af en Sony Walkman. Og det kan godt være jeg blot var en lille purk, men jeg var en stolt lille purk, for jeg kunne flashe en kridhvid Sony Walkman. Jeg havde den med mig alle steder hen og selvom den åd batterier som en Humvee æder 95 oktan og det gjorde at hastigheden på båndet store dele at tiden var stærkt nedsat, så gjorde det ikke noget, for musikken var der stadig.

Med til denne lille hvide kasse af magi, var et par små høretelefoner med en lille skarp metalbøjle der gik hen over hovedet. Kanterne var skarpe og skar sig ned i hovedbunden. De var egentlig ikke ret behagelig og lød formodentlig heller ikke særligt godt, men jeg kendte ikke bedre.

Samme design, store fremskridt

 

AIAIAI TracksFørste gang jeg så danske AIAIAI tracks, var mine gamle skod-høretelefoner det første jeg tænkte på. Deres små flade kopper der hviler fladt uden på øret og på ingen måde forsøger at dække øret inde, monteret på den tynd metalbøjle. Jeg må være ærlig at indrømme; mine fordomme stod i kø.

 

Jeg skulle dog hurtigt finde ud af, at jeg tog fejl, på alle områder.

 

Feelet på høretelefonen er faktisk ret lækkert. Selvom bøjlen kun er få millimeter tyk, føles den ret godt at røre ved, og de små kopper er bløde og lækre.

Bøjlen er ret bøjelig og lader også til at kunne holde til lidt af hvert. Kopperne er monteret virkelig smart. Der er en lille knap som kan slides op og ned af bøjlen, som koppen klikkes på. Så skulle de få et slag, eller blive trykket i tasken, er der ikke noget der knækker, koppen falder bare af. Den lille knap følger i øvrigt med i flere farver, så du kan variere, hvis du ikke vil have den samme farve hver dag, eller så du bedre kan kende forskel på højre og vestre.

 

Høretelefonen er ekstremt let, og føles rigtigt godt på hovedet. I modsætning til de gamle der i sin tid fulgte med til min Walkman, skærere AIAIAI sig på ingen måde ned i hovedet. De føles virkeligt godt og man kan næsten glemme at man har dem på.

 

Ledningen er monteret i begge sider, og der er en remote på, så du kan styre din iPod/iPhone. Den fungerer ligesom Apples egen, med tre små knapper. Ligesom på Apples egne høretelefoner er der også en mikrofon på, så du kan tale i telefonen.

Lyden

Lad os gøre en ting klart, AIAIAI Tracks er en vellydende høretelefon.

Lyden er klar og åben og der er ikke noget der stikker ud. Bassen er veldefineret, mellemtonen lader stemmerne stå fint frem og diskanten er godt opløst, uden at tage fokus. Her er ikke tale om super hi-end lyd, men der er tale om en rigtig flot lyd, der vel kan betegnes som en god mellemklasse vare, med en detaljering og en musikalitet langt over gennemsnittet på markedet.

Tag derudover med i betragtningen, at det er en høretelefon der koster langt mindre end gennemsnittet, som er meget let, føles godt og ser godt ud…

 

What´s not to like?

 

Udover Tracks som er den mindste i programmet af høretelefoner fra AIAIAI er der også TMA-1 DJ og Capital, samt tre modeller af in-ears: Swirl, Pipe og PX-0.

 

Se præsentationen af Tracks på AIAIAIAs hjemmeside her:

AIAIAI

 

3 comments on “AIAIAI Tracks

 1. Winnie Hansen

  Hej Headgear…

  Har i nogle erfaringer med, hvilke sider der er gode at handle hos?

  Jeg kan se denne side sælger dem lidt billigere end AIAIAI selv…. men er det bedre at købe dem direkte?
  http://www.makalay.dk/horetelefoner/maerker/aiaiai.html

  \\WH

  • Munk

   Hej Winnie.
   Jeg har ingen personlige erfaringer med makalay.dk, men de er både E-mærket og har et ganske godt ry, så der kan du roligt købe dem.
   Omvendt er prisforskellen meget lille (p.t. 26,50) i forhold til at købe dem hos Hi-Fi Klubben, hvor du har en fysiks butik og ikke bare får det lovmæssige halve års garanti og halvandet års reklamationsret, men tre års rigtig garanti.

   Med venlig hilsen

 2. Gitte

  Hej. Jeg er på jagt efter nogle høretelefoner som primært skal bruges af mine to børn på 6 og 8 år. Vil disse kunne tilpasses, så de også kan passe dem? Er der evt. nogle andre høretelefoner i hellere vil anbefale? Tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt