Youtube Music og Youtube Music Premium – musiktjeneste

Leder du efter en app, der giver dig mulighed for at streame et hav af forskellige numre, du kan høre når som helst? Og er du interesseret i en musiktjeneste, der gør det nemt og enkelt at streame sange såvel som musikvideoer?

Hvis det er tilfældet er Youtube Music den musiktjeneste du leder efter. Her kan du få adgang til alt det populære musik du ønsker at høre, og med et abonnement kan du oven i købet slippe for at skulle høre på reklamer. Læs mere her.

Hvad er Youtube Music?

Du kender sikkert Youtube, der siden sin begyndelse i 2005 har været internets foretrukne hjemmeside til at se videoer med alt fra fodbold og actionscener til katte og sprogkurser. I 2015 lancerede Youtube så Youtube Music, hvis oprindelige formål var at være en platform, der kunne benyttes af personer, der primært hørte musik gennem Youtube.

I 2018 blev servicen dog relanceret som en direkte konkurrent til musiktjenester som Apple Music og Spotify, der gør det nemt at finde ny musik, der kan bruges både som app på mobilen såvel som til pc’en. I dag er appen tilgængelig i 50 forskellige lande heriblandt Danmark.

Hvilke tjenester tilbydes der?

Der er i bund og grund 3 forskellige udgaver du kan vælge i mellem:

 • Youtube Music er den gratis udgave, hvor du kan høre alt musik og se alle musikvideoer som Youtube Music tilbyder. Til gengæld følger der reklamer med, ligesom det ikke er muligt, at høre musik med skærmen slukket.
 • Så er der Youtube Music Premium, hvor du kan lytte til den samme musik og se de samme musikvideoer som på ovenstående tjeneste. Fordelen ved denne version er dog, at du helt slipper for reklamer. Samtidig med dette får du både mulighed for at downloade sange og derefter høre dem offline, og høre musik med slukket skærm, således at du fx kan have din mobil i lommen samtidig.
 • Til sidst tilbydes der også den løsning der hedder Youtube Premium. Med denne tjeneste får du det bedste fra begge verdener. Du får således alle de goder der hører med hos et abonnement hos Youtube Music Premium. I samme ombæring slipper du også helt for reklamer, når du ser videoer på Youtube’s hovedkanal, ligesom der følger en række serier og dokumentarer med, der primært er målrettet børn.

Youtube Music

Med Youtube Music får du mulighed for at opleve hel masse musik med alle dine yndlingskunstnere. Den store fordel ved tjenesten er, at der her ikke kun er officielle udgivelser, men også remix, covers og liveoptrædener. Du finder alle disse videoer samlet under en enkelt kunstner, så det er let og overskueligt at finde relaterede sange.

Youtube Music er helt gratis, men til gengæld slipper du ikke for reklamer, hvis du vælger denne model. Nøjagtigt som med denne almindelige Youtubeapp, er det heller ikke en mulighed at springe videoerne over og hører med musik med slukket skærm, hvorfor tjenesten ikke er beregnet til fx at være anbragt i ens lomme mens man hører musik. Det er dog en glimrende mulighed, hvis man gerne vil høre musik af og til, og måske oven i købet er interesseret i musikvideoer, men samtidig ikke ønsker at spendere alt for meget for at det kan lade sig gøre.

Youtube Music Premium

Her begynder det for alvor at blive interessant. Youtube Music Premium tilbyder samme store udvalgt af musik og musikvideoer som ovenstående tjenester, men kommer også med enkelte fordele, der meget vel kan være værd at bruge penge på, hvis du er typen, der lytter til meget musik. Med Youtube Music Premium slipper du således fuldkommen for reklamer, hvorfor der ikke er nogen afbrydelser i din musik, og du kan høre hele album eller playlister ud i en køre.

Med denne tjeneste får du også som noget unikt muligheden for at downloade dine yndlingssange, og spille dem senere, mens mobilen er offline. Dette kan være til stor gavn, hvis man fx er i udlandet, og ikke ønsker at bruge for meget data. Derudover gives der mulighed for afspilning af musik selvom din mobil ligger i lommen med slukket skærm, hvilket åbner op for helt nye muligheder at høre musik på.

Youtube Music Premium koster 99 kr. om måneden, men du kan få den første måned helt gratis for at prøve det af, før du forpligter dig til et abonnement. Som student kan du slippe med 49 kr. om måneden foruden den ene gratis prøveperiode til at starte med. Bemærk dog, at du skal kunne bevise, at du er kvalificeret til dette tilbud. Youtube tilbyder også en familiepakke til 149 kr. om måneden, hvor helt op til 6 familiemedlemmer kan benytte sig af samme abonnement. Familien skal dog bo under samme tag, ligesom samtlige deltagende i abonnementet skal være fyldt 13 år.

Youtube Premium

Med Youtube Premium følger der det bedste fra to verdener. Du får således både alle fordelene fra Youtube og Youtube Music. Begge tjenester kan derfor benyttes helt uden reklamer, hvorfor det er en oplagt tjeneste at investere i, hvis du både er til musik, men også er tilhænger af andre videoer fra Youtube. Derudover følger også det vi kalder Youtube Originals med. Det er serier og dokumentarer produceret af Youtube selv, der er målrettet børn, og derfor varmt kan anbefales til børnefamiler.

Youtube Premium kan fås gratis i en enkelt måned, hvorefter prisen lyder på 119 kr. om måneden. Også her findes der dog alternativer. Vi tilbyder et abonnement til studenter, der efter prøveperioden på en enkelt gratis måned koster 69 kr. om måneden. Derudover er der også en familiepakke, der foruden den omtalte gratis måned at starte med, bliver 179 kr. om måneden. Igen gælder det, at hver af de op til 6 familiemedlemmer skal bo i samme husholdning, mens de hver og især også skal være fyldt 13 år. Youtube Premium er altså den optimale pakke, hvis du sætter pris på alt, hvad Youtube har at tilbyde og koster bare 20 kr. mere end Youtube Music Premium.

Appen

Youtube Music, der som tidligere nævnt er gratis og indeholder reklamer, afspilles i den almindelige Youtube-app, og har altså som sådan ikke noget at gøre med den specifikke Youtube Music-app, der er tiltænkt brugere med et Youtube Music Premium-abonnement. Appen kan bruges på Android, iPhone og iPad. Hvis du ønsker at bruge servicen på din PC, må du bruger en valgfri browser.

Dine playlister er dog synkroniserede, uanset hvilken platform du vælger, hvorfor du ikke skal være bekymret for, at du ikke kan finde din musik, hvis du vælger appen den ene dag og PC’en den næste. Brugerfladen er meget simpelt og stilet. I bunden vil du finde de tre menuer; Startside, Hotliste og Samling. På Starsiden vil du blive anbefalet nye spillelister og musikvideoer tilpasset din smag. Bemærk, at Youtube Music-appen modsat mange af sine konkurrenters app kan bruges i bredformatet, da meget af fokussen ligger på, at man som bruger skal kunne se videoerne på den bedst mulige måde.

Hotlisten giver dig mulighed for at se, hvad der ligger på hitlisterne lige nu, samt hvilket nyt musik der er kommet ud inden for de sidste par uger. Under Samling kan du se alt det musik, du allerede har givet udtryk for, at du er tilhænger af. Du kan finde sange du allerede har hørt, spillelister og album du har hørt og gemt til offlinebrug, og de kunstnere du har valgt at abonnere på. Det er altså et perfekt samlingssted for al den musik, du plejer at høre.

Blandt de gode funktioner Youtube Music kan tilbyde finder vi søgningsmaskinen. Her kan du nemt finde de sange, du leder efter, også selvom du blot kan huske en smule af teksten. Under lydkvalitet kan du vælge mellem mulighederne lav, normal og høj.

Youtube Music overtager nu det gamle Google Play Music

Youtubes musiktjenester er konstant voksende, og det reporteres, at Youtube Music og Google Play Music i dag tilsammen har over 15 millioner abonnenter. Det er dog førstnævnte tjeneste Youtube ønsker at satse på fremadrettet, hvorfor Google Play Music så småt begynder at blive udfaset. Denne udvikling er faktisk allerede i gang på nogen punkter.

Udfasningen foregår ved, at Youtube Music får alle de samme funktioner som Google Play Music, ligesom den bliver lanceret i de samme lande, hvor sidstnævnte allerede befinder sig. Funktioner som bruger-uploads og spillelister er dog endnu ikke blevet flyttet, hvorfor du stadig har mulighed for at bruge Google Play Music. Det er dog et spørgsmål om tid, før Youtube Music bliver Googles suveræne ener på musikmarkedet, hvorfor det sagtens kan betale sig at flytte derover allerede i dag.

Fordele og ulemper
Nøjagtig som ved alle musiktjener findes der både grunde for og imod, hvorfor du skal vælge den ene tjeneste frem for den anden. Vi prøver at kigge nærmere på nogle fordele og ulemper her.
Fordele ved Youtube Music:

 • Stort udvalg af remix, covers og liveoptrædener foruden officielt udgivne sange
 • Stort udvalg af musikvideoer, såvel som optagede liveoptrædener
 • Med Youtube Music Premium slipper du for reklamer og får muligheder får at høre musik, selvom din mobil ligger i lommen, og skærmen er låst
 • Mulighed for at gemme musik og høre det offline
 • Simpelt og overskueligt design i appen
 • Fremragende søgemaskine i appen
 • Du har sikkert allerede en Youtube-konto, hvorefter processen med at oprette en bruger forenkles.

Ulemper ved Youtube Music:

 • Udvalget af musik overgår ikke udvalget hos konkurrenterne, og hvis ikke du er interesseret i musikvideoer, vinder du ikke noget nyt på den baggrund
 • Appen er meget fokuseret mod videoer, hvorfor det kan føles som en video-app mere end en musik-app.
 • Du har ikke mulighed for at uploade egne sange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler

Modtag gratis nyhedsbrev

Konkurrencer, produktnyheder og de nyeste anmeldelser
* = Obligatorisk felt